U trendu

Vazura: UO Partizana podneo ostavku posle Augsburga

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je danas da je ceo Upravni odbor tog fudbalskog kluba podneo ostavku posle eliminacije ekipe iz Lige Evropa.

„Kompletan Upravni odbor juče je podneo ostavku, a danas će to biti zavedeno. U roku od 30 dana biće održana Skupština kluba“, rekao je Vazura za agenciju Beta.

Fudbaleri Partizana sinoć su eliminisani iz Lige Evropa, pošto su u Beogradu izgubili od Augsburga 1:3.

Crno-beli su pred utakmicu poslednjeg kola bili u veoma dobroj situaciji za prolaz u šesnaestinu finala i pored boda i pobede, odgovarao im je čak i poraz od 0:2.

Partizan je do 88. minuta gubio sa 1:2 i imao aktivan rezultat, ali je tada Bobadilja postigao gol i odveo svoj tim u drugu fazu Lige Evropa.

Aktuelni šampion Srbije ne postiže dobre rezultate u Super ligi, pošto je u 20 kola pretrpeo šest poraza i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 32 boda, 24 manje od vodeće Crvene zvezde.

Beogradski mediji noćas su preneli da su navijači posle utakmice ušli u prostorije kluba i da je trener Ljubinko Drulović otpušten.

„Drulović će sigurno voditi ekipu u naredna dva kola, pa ćemo kada dodje pauza u prvenstvu videti šta dalje. Moguće je i da odluka o treneru sačeka novu upravu. Nova uprava mora da se izabere u narednih 30 radnih dana“, rekao je Vazura.

Aktuelna uprava kluba je posle manje od godinu dana podnela ostavku, a Vazura je rekao da „godina nije bila ni toliko neuspešna“.

„Nije uspešna, ali ni neuspešna. Osvojili smo titulu, finansijski stabilizovali klub, redovne su sve isplate. Otišli smo direktno u Ligu Evropa, to je bio veliki uspeh, niko to nije očekivao od nas. Onda smo svi podigli lestvicu više, da prezimimo u Evropi posle 11 godina. Bili smo jako blizu, ali desilo se to što se desilo. Rezultat toga je da je Upravni odbor podneo ostavku“, rekao je Vazura.

„Ko je najveći krivac… Uprava je podnela ostavku tako da imate krivca“, dodao je on.

Vazura je naveo da navijači sinoć u razgovoru sa čelnicima kluba nisu tražili ostavke, već rešenja.

„Bili su sinoć tu 10-15 minuta, tražili su od nas rešenja za ovu situaciju. Nisu tražili nikakve ostavke nego rešenje. Upravni odbor se osetio prozvanim, pa je kolektivno podneo ostavku“, rekao je Vazura.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.