U trendu

Velika borba i preokret – Đoković u polufinalu Šangaja

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle velike borbe i preokreta plasirao se u polufinale turnira u Šangaju pošto je savladao Nemca Mišu Zvereva 3:6, 7:6 (7:4), 6:3, prenose sportski mediji u Beogradu.

Katastrofalno je Đoković počeo meč, brzo je prvi put izgubio servis, a nikako mu nije polazilo za rukom da vrati brejk. Zverev je odlično servirao i diktirao ritam u prvom setu, napravio još jedan brejk za ubedljivih – 6:3 i vođstvo 1:0.

U drugom setu Novak nije briljirao držao se Nemac do sedmog gema, a onda je Nole napravio izuzetno važan brejk, ali u narednom gemu Zverev iznenađujuće uzvraća i sa potvrdom servisa je bio na gem od velikog trijumfa. Slično je bilo i na 6:5 u drugom setu, kada je 110. igrač na ATP listi bio na korak od senzacije. Ipak uspeo je Novak da meč odvede u taj-brejk u kojem je i osvojio set sa 7:6(7:4).

Odlično je Đoković krenuo u treći set i sa jednim brejkom došao do 3:0, što je bio prvi veliki korak ka plasmanu u polufinale Šangaja. Daleko od toga da Srbin nije imao problema u nastavku, borio se i sa brejk loptama, ali što je najvažnije dobio je set 6:3 i meč za plasman u polufinale Šangaja.

U borbi za finale Đoković će igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta, koji je savladao Žo Vilfreda Congu – 6:3, 6:4.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.