U trendu

Vembli u znaku Francuske pred sutraĆĄnju utakmicu Engleske

Luk iznad stadiona Vembli u Londonu biće obasjan u crveno, belo i plavo, dok će na prednjoj strani stadiona biti ispisan francuski moto „Sloboda, jednakost, bratstvo“ (Liberte, Egalite, Fraternite).

Posetioci sutraĆĄnje prijateljske utakmice Engleska – Francuska moći će da zajedno pevaju francusku himnu „Marseljezu“, poĆĄto će njene reči biti prikazane na velikim ekranima na stadionu.

Ova prijateljska fudbalska utakmica trebalo je da sluĆŸi kao vaĆŸna provera pred Evropsko prvensvto sledeće godine, ali se ovako pretvorila u čin prkosa, solidarnosti i sportskog jedinstva.

Samo tri dana poơto su sinhronizovani teroristički napadi ơirom pariza ubili 129 ljudi, francuski fudbaleri su otputovali u London na utakmicu na engleskom nacionalnom stadionu, na kome će obezbeđenje biti pojačano, uz dodatne kontrole ispred stadiona.

Fudbalski savez Francuske (FFF) objavio je da igra mora da se nastavi.

Fudbalski savez Engleske (FA) u potpunosti je prepustio odluku o odigravanju meča FFF-u.

„Utakmica će biti vrlo ozbiljan događaj, ali i onaj koji će pokazati da je fudbalski svet ujedinjen protiv takvih uĆŸasa“, rekao je selektor Engleske Roj HodĆŸson.

Jedan od napada u petak desio se na stadionu Francuska, na kome je domaći tim u tom trenutku igrao prijateljski meč protiv Nemačke.

Selektor Francuske Didije Deơan ponudio je igračima da se povuku pre ove utakmice, ali su svi odbili tu ponudu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.