U trendu

Venger: Nikad više ne bih vodio klub iz Engleske

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da u slučaju eventualnog prekida saradnje sa londonskim klubom, ne bi prihvatio ponudu nekog drugog kluba iz Premijer lige.

„Ako bi me neko sutra iz Arsenala nazvao i rekao, zbogom i hvala, ne mogu da obećam da bih prestao da se bavim ovim poslom, ali svakako ne u Engleskoj. Ono što je izvesno da će moja ljubav i privrženost Arsenalu trajati do kraja života“, rekao je francuski stručnjak za L“ekip.

Venger, koji je na klupu „tobdžija“ seo 1996. godine, i ima najduži staž od svih menadžera u Premijer ligi, istakao je da je imao mnogo unosnih ponuda, ali da nikada nije dovodio u pitanje ostanak na klupi Arsenala.

„Bilo je situacija u kojima sam mogao da prelomim i prihvatim ponudu nekog kluba, ali uvek sam ih odbijao. Ne vidim danas, kako bih mogao da vodim neki drugi klub tokom karijere“, zaključio je 66-godišnji stručnjak.

Tokom karijere Venger je vodio Nansi, Monako i Nagoju, pre nego što je preuzeo Arsenal, sa kojim ima osvojene tri titule šampiona Engleske, šest FA Kupova, šest trofeja u Komjuniti Šildu.

Sa njim na klupi Arsenal je stigao do finala Lige šampiona 2006. godine u kojoj je engleski tim poražen od Barselone (2:1).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.