U trendu

Venger traži bolje doping testove u fudbalu

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da bi u fudbalu trebalo uvesti bolje doping testove i uzimanje uzoraka krvi od igrača.

„Želim dublje, bolje testove, pošto su testovi koji se sada obavljaju površni. Moramo da se borimo protiv takvih problema“, rekao je Venger, preneli su britanski mediji.

Venger je u nedavno rekao da je doping rasprostranjen i u fudbalu i da veruje da je njegov tim igrao protiv ekipa u kojima je neki fudbaler bio dopingovan. Fudbalski savez Engleske zatražio je od francuskog trenera da objasni tu izjavu.

Fudbaler Dinama iz Zagreba Arijan Ademi pao je na doping testu u septembru, posle utakmice sa Arsenalom u Ligi šampiona.

„Problem sa dopingom se iznenada pojavio i u atletici, imamo problem u biciklizmu i pogrešno je misliti da je fudbal imun. Kada vas uhvatite u  dopingu morate biti kažnjeni, ali i klubovi moraju da budu kažnjeni. Nerazumno je misliti da nemamo problema sa dopingom samo zato što smo u fudbalu“, rekao je Venger.

On je naveo da bi trebalo uvesti testiranje uzoraka krvi, pošto „testovi urina nisu dovoljni i efikasni“.

„Kada igramo u Ligi šampiona u većini slučajeva izgubimo dva sata zbog doping kontrole, pošto fudbaleri ne mogu da obave testove urina. Uzorci krvi su jednostavna stvar i zašto ih ne bismo imali u fudbalu. U drugim sportovima se to radi“, rekao je Venger.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar