U trendu

Verstapen će biti na neprijateljskoj Ferarijevoj teritoriji u Monci

Vozača Red Bula Maksa Verstapena čekaće neprijateljski nastrojena publika na stazi u Monci, ako i u toj trci Formule 1 bude pokušavao da izgura vozače Ferarija sa staze.

Za razliku od prošlonedeljne trke u Belgiji, koja je najbliža kući osamnaestogodišnjeg holandskog vozača i gde je bilo mnogo njegovih navijača, staza u Monci je praktično domaća staza Ferarija i očekuje se žestoka podrška italijanskom timu.

Verstapen je na samom startu trke u Belgiji imao kontakt sa obojicom vozača Ferarija Sebastijanom Fetelom i Kimijem Raikonenom. On je agresivnom vožnjom u nekoliko navrata blokirao Raikonena, koji je u završnici trke pokušavao da ga obidje. Finac, koji važi za najhladnokrvnijeg vozača u šampionatu, bio je posle trke izuzetno ljut i rekao da će Verstapen, ako ovako nastavi, u nekoj od predstojećih trka sigurno izazvati teže incidente.

Mladi Holandjanin je na svom debiju za Red Bul 15. maja pobedio u trci za Veliku nagradu Španije, a posle toga je imao još tri plasmana na podijum. Trku u Belgiji završio je na 11. mestu, iako je startovao sa drugog mesta.

On je trenutno šesti u šampionatu Formule 1 sa 115 bodova, a obojica vozača Ferarija su ispred, Fetel je četvrti sa 128, a Raikonen peti sa 124 boda.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je u nedelju od 14 časova.

Ugovor vlasnika staze u Monci, Italijanskog automobilskog kluba i Formule 1 ističe ove godine. Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston tražio je ugovor od 25 miliona evra po godini, a vlasnici staze ponudiće za trogodišnji ugovor 68 miliona evra.

Staza u Monci je jedna od najpoznatijih, u kalendaru je od 1950. godine i od tada je svake godine bila domaćin trka, osim 1980. kada je na Imoli vožena Velika nagrada Italije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.