U trendu

Vestbruk nezaustavljiv, Oklahoma povela 3:2

Košarkaši Oklahome pobedili su rano jutros u gostima San Antonio sa 95:91 i tako poveli sa 3:2 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Tander je do pobede nosio sjajni Rasel Vestbruk, koji je meč završio sa 35 poena, 11 skokova i devet asistencija. Kevin Durent dodao je 23 poena za pobednike.

„Zaustavljali smo im napade, a Ras je večeras igrao kao manijak i držao nas je u igri“, rekao je durent posle meča.

Oklahoma će u noći izmedju četvrtka i petka na svom terenu imati priliku da izbori finale Zapada. San Antonio je, medjutim, i 2008. gubio 3:2 u seriji, ali je na kraju pobedio u poslednje dve utakmice i izbacio Nju Orleans Hornets. Spursi su u regularnom delu sezone samo jedanput izgubili na domaćem terenu, ali su sada poraženi dva puta uzastopno.

Posle pobede Oklahome u drugoj utakmica, NBA je priznala pet sudijskih grešaka u završnici, ali danas je Vestbruk bio taj oji je otklonio sve dileme. On je zapečatio pobedu 6,3 sekunde pre kraja, kada je ušao na polaganje a Lamarkus Oldridž ga je faulirao. Pre toga je Kavaj Lenard pokušao namerno da ga faulira, ali sudija nije ništa svirao.

„Pobegao je, napao je koš i rešio situaciju jedan na jedan. Težak je ovaj ishod. Nisam gledao ponovljeni snimak. Ne znam koliko je vidljiv bio faul, ali nije u tome stvar. Trebalo je do tog trenutka da imamo mnogo bolju situaciju. Vodili smo tokom većeg dela meča. Imali smo nekoliko prilika da steknemo veće vodjstvo, ali oni su pogodili neke šuteve, tako da nismo“, rekao je Manu Djinobili.

San Antonio je četiri minuta pre kraja vodio 88:82, i tada je Vestbruk preuzeo stvari u svoje ruke. Do kraja meča postigao je sedam poena, dva skoka i asistenciju.

San Antonio je predvodio Lenard sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencije. Dok su Deni Grin i Lamarkus Oldridž postigli po 20 poena. Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ulazio u igru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar