U trendu

Vidal potpisao četvorogodišnji ugovor sa Bajernom

Dosadašnji fudbaler Juventusa Arturo Vidal potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena.

„Želeo sam da napravim još jedan veliki korak u karijeri. Želim i dalje da se razvijam i želim da osvajam važne titule, kao što je Liga šampiona, a Bajern vidim kao dobru priliku za to“, rekao je Vidal za sajt šampiona Nemačke.

Bajern nije saopštio finansijske detalje ugovora, ali su italijanski mediji preneli da je nemački klub platio 36 miliona evra i da bi transfer mogao da dostigne 40 miliona evra sa premijama. Ako su navodi tačni, 28-godišnji čileanski reprezentativac će biti jedan od naskupljih fudbalera u Bundes ligi.

Vidal je već igrao u Bundes ligi, od 2007. do 2011. godine kada je bio član Bajera iz Leverkuzena. On je za to vreme odigrao 117 prvenstvenih utakmica, postigao 15 golova i imao 21 asistenciju.

On je 2011. godine prešao u Juventus za koji je odigrao 171 utakmicu i postigao 48 golova. Sa crno-belima je osvojio četiri šampionske titule, dva Superkupa Italije, Kup Italije i igrao je ove godine u finalu Lige šampiona, koje je Juventus izgubio od Barselone sa 1:3.

Vidal je odigrao 69 utakmica za reprezentaciju Čilea i postigao 12 golova, a sa državnim timom je 5. jula osvojio Kup Amerike, pobedom nad Argentinom posle izvođenja jedanaesteraca.

On je među 10 igrača kandidovanih za najboljeg fudbalera Evrope. Od petorice kandidovanih igrača Juventusa, u torinskom klubu su ostali samo golman Đanluiđi Bufon i fudbaler sredine terena Pol Pogba. Andrea Pirlo je otišao u Njujork siti, a Karlos Teves se vratio u Boka juniors.

Bajern je ovog meseca doveo i Brazilca Daglasa Kostu iz ukrajinskog Šahtjora za 30 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.