U trendu

Vilijams nameravao da angažuje Batona u narednoj sezoni

Zamenica direktora ekipe Vilijams Kler Vilijams rekla je danas da su čelnici tog tima nameravali da angažuju britanskog vozača Džensona Batona za narednu sezonu u šampionatu Formule 1.

Svetski šampion iz 2009. godine tridesetšestogodišnji Baton je u subotu najavio da će pauzirati godinu dana i ostavio mogućnost da se vrati takmičenjima 2018. godine. On je član Meklarena, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, pa će sledeće sezone biti rezervni vozač i ambasador te ekipe.

Vilijams traži novog vozača pošto će Felipe Masa na kraju sezone završiti karijeru.

„Svi znaju da smo bili prilično zainteresovani za Džensona, a i zašto ne bismo bili? On je veoma talentovan i bio bi odličan vozač svakoj ekipi. Velika šteta je za sport što je Baton odlučio da pauzira, a odlazi i Masa. Formula 1 će izgubiti dva sjajna vozača, dve legende. Volela bih da imam Džensona u timu, ali nažalost to nije uspelo. Želim mu sve najbolje“, rekla je Vilijams sa Skaj Sports.

Baton je 2000. godine u Vilijamsu debitovao u Formuli 1, a naredne sezone u Meklarenu će ga zameniti Stofel Vandorn.

„Volela bih da sam ga videla u Vilijamsu… Britanski vozač u britanskom timu je oduvek bio moj san. Nikada ne znate šta će se dogoditi, možda jednog dana“, navela je Vilijams.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.