U trendu

Vlasnici Lestera ne nameravaju da prodaju najbolje igrače

Vlasnici šampiona engleske Premijer lige, fudbalskog kluba Lester nameravaju da zadrže na okupu pobednički tim, uprkos spekulacijama da su za većinu igrača zainteresovani bogatiji klubovi.

Fudbaleri Lestera osvojili su sinoć prvu šampionsku titulu u 132-godišnjoj klupskoj istoriji, pošto je njihov konkurent Totenhem sinoć ispustio dva gola prednosti i odigrao 2:2 sa gradskim rivalom Čelsijem na Stamford Bridžu.

Tajlandjanin Ajavat Šrivadhanaprabha, sin vlasnika kluba Vičaja Šrivadhanaprabhe, gledao je utakmicu na Stamford Bridžu, a posle tog meča rekao je da će uprava pokušati da zadrži ekipu na okupu.

„Nikoga nećemo prodati. Mi nismo klub koji proizvodi igrače, koje će razvijati drugi. Svi igrači žele da ostanu da se zajedno borimo i videćemo dokle ćemo dogurati. Prodavanje igrača nije u našim planovima“, rekao je on.

Očekuje se da će tokom letnjeg prelaznog roka bogatiji klubovi poslati ponude Lesteru za fudbalere sredine terena Rijada Mareza i Ngoloa Kantea, napadača Džejmija Vardija i golmana Kaspera Šmajhela.

Kladioničari su pre početka sezone davali Lesteru šanse da osvoji titulu 5.000:1, što je ista kvota kao da će američki predsednik Barak Obama posle politike zaigrati kriket za reprezentaciju Engleske ili da će Elvis Prisli biti pronadjen živ.

„Moj otac je ponosan što je vlasnik engleskog premijerligaškog kluba. A sada je vlasnik šampionskog tima Premijer lige i ne može biti ponosniji. On srcem vodi klub“, rekao je Ajavat.

On je dodao da će šampionski pehar biti ukrašen plavim i žutim trakama. Plavim u bojama Lestera, a žuta je boja tajlandske kraljevske porodice. Pehar novim šampionima biće uručen u subotu, kada će Lester na svom terenu igrati protiv Evertona. 

Ajavat je najavio da će Lester gostovati u Tajlandu tokom leta.

„Oni će vrlo uskoro doći u Tajland. Ovo je neverovato. Treba pohvaliti i ljude u Tajlandu, pošto naši fudbaleri znaju koliku podršku su im pružali“, rekao je Ajavat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar