U trendu

Vojvodina pobedila Partizan u Beogradu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas kao gosti Partizan sa 2:0, u 20. kolu Super lige Srbije.

Strelci su bili Lazar Rosić u 79. i Aleksandar Stanisavljević u 89. minutu.

Vojvodina je šesta na tabeli sa 31 bodom, jednim manje od četvrtoplasiranog Partizana, koji zaostaje 21 bod za vodećom Crvenom zvezdom, koja ima utakmicu manje.

U prvom poluvremenu oko osam hiljada navijča u Humskoj je videlo sve osim fudbala. Nije bilo igre, pravih prilika, golova, ali je zato bilo čarki, prekida, faulova i rasprava sa glavnim sudijom Bojanom Nikolićem iz Kragujevca.

Sredinom prvog dela sudija je na dva minuta prekinuo meč i to zbog toga što su navijači Partizana vredjali pristalice vojvodine.

Tek u finišu prvog poluvremena na terenu je vidjeno nešto što ima veze sa fudbalom. Partizan je u 38. minutu zapretio preko Valeri Božinova, a potom je minut kasnije Marko Jevtović pokušao da lobuje golmana gostiju, ali je Nikola Perić dobro regovao.

Na drugoj strani, Ognjen Ožegović je pokušao u dva navrata da savlada Filipa Kljajića, ali rezultat se nije menjao.

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao bolje, imao je inicijativu, a gotovo sve akcije su išle preko Andrije Živkovića. Novosadjani su, na drugoj strani, svoje prilike čekali iz kontranapada.

Prvu veliku priliku u nastavku propustio je Božinov u 62. minutu, koji je, posle dodavanja Saše Ilića, šutirao preko gola sa pet-šest metara.
Desetak minuta kasnije Nikola Ninković je šutirao iz velike daljine i pogodio prečku.

Vojvodina je svoju šansu dočekala u 79. minutu, kada je posle kornera s desne strane mrežu Partizana glavom zatresao Rosić.

Gosti su u 84. minutu ostali sa igračem manje na terenu, pošto je Danilo Sekulić zaradio drugi žuti karton.

Partizan je četiri minuta kasnije imao veliku priliku da izjednači, ali Ninković nije iskoristio jedanaesterac.

Odmah nakon promašenog penala crno-belih sevnula je kontra Vojvodine, koju je u gol pretvorio Stanisavljević.

Treneru Vojvodine Nenadu Lalatoviću je pred početak utakmice uručena tromesečna suspenzija, pa je udaljen sa klupe. On je meč pratio sa takozvane tehničke klupe.

Partizan u narednom kolu gostuje Radu, dok Vojvodina dočekuje Jagodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.