U trendu

Vojvodina prekinula seriju Čuke i donela Zvezdi titulu

Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u gostima posle preokreta Čukarički s 2:1 u 35. kolu Super lige Srbije, prekinuli seriju domaćina posle sedam uzastopnih pobeda i doneli titulu Cvenoj zvezdi.

Čukarički posle današnjeg poraza zauzima drugo mesto sa 36 bodova, dok je Vojvodina četvrta sa 30. Zvezda ima devet bodova više i meč manje od „brdjana“ tri kola pre kraja, ali ima više osvojenih bodova u prvom delu sezone.

Čukarički je poveo golom Saše Jovanovića u 22. minutu, da bi trijumf Vojvodini na Banovom brdu doneli Nemanja Miletić pogotkom u 66. minutu i Nemanja Trujić u 83.

Obe ekipe igrale su veoma otvoreno u prvih 45 mintua, a nekoliko dobrih prilika propustili su gosti, što je domaćin iskoristio i na odmor otišao s prednošću od 1:0.

Imao je Čukarički nekoliko dobrih situacija pred golom rivala u prvih 20 minuta, ali nije uspevao da ugrozi gol Marka Kordića, da bi u 22. minutu stigao do prednosti.

Vojvodina je izvela korner s desne strane, a Andrija Pavlović je dobro reagovao i ispucao loptu na protivničku polovinu posle gužve u šesnaestercu Čukaričkog, a na oko 25 metara od gola Novosadjana sudarili su se Bojan Nastić i golman Krodić, što je iskoristio Saša Jovanović i s loptom se ušetao u gol.

Nakon toga Vojvodina je uglavnom pretila posle napada na bokovima, a upravo je posle jednog prodora Nemanje Trujića po levoj strani i centaršuta na drugu stativu dobru priliku imao Filip Malbašić koji je ostao u situaciji „jedan na jedan“ sa Nemanjom Stevanovićem, ali je golman Čukaričkog odbranio njegov udarac.

U 44. minutu Malbašić je u šesnaestercu uposlio Trujića koji je iz okreta šutirao, ali je lopta završila malo pored gola.

Drugo poluvreme, za razliku od prvog, donelo je čvršće odbrane na obe strane, ali i blagu inicijativu Vojvodine koja je u 66. minutu stigla do izjednačenja. Prethodno je Čukarički u 52. minutu posle jedne kontre mao dobru priliku, ali je udarac Filipa Stojkovića sa ivice kaznenog prostora odbrano Kordić.

Nemanja Miletić je probio po desnoj strani i ušao u šesnaesterac, odakle je pokušao da centrira, ali ga je izblokirao Branislav Janković, medjutim, lopta je ponovo stigla do Miletića, a on je snažno šutirao i savladao Stevanovića.

Pritiskala je Vojvodina i u nastavku susreta, a do preokreta je stigla u 83. minutu. Trujić je prihvatio jednu loptu na oko 18 metara od gola, te je odmah iz okreta šutirao, a lopta je završila u golu Nemanje Stevanovića, iako ju je on zakačio, ali nije uspeo da je skrene pored gola.

Kapiten Vojvodine Radovan Pankov je u 86. minutu dobio drugi žuti karton, pa su Novosadjani utakmicu završili s desetoricom igrača na terenu, a pet minuta pre toga je i trener Čukaričkog Milan Lešnjak dobio je crveni karton zbog prigovora.

Ekipa s Banovog brda će u narednom kolu dočekati Radnički iz Niša, dok će Vojvodina gostovati Crvenoj zvezdi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.