U trendu

Volfsburg šokirao Real u prvoj utakmici četvrtfinala

Fudbaleri Volfsburga pobedili su večeras na svom terenu Real Madrid sa 2:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Golove za nemački tim postigli su Rikardo Rodriges u 18. minutu iz jedanaesterca i Maksimilijan Arnold u 25.

Revanš utakmica igra se 12. aprila u Madridu.

Na samom početku utakmice, u drugom minutu, Kristijano Ronaldo je zatresao mrežu domaće ekipe, ali je taj pogodak opravdano poništen zbog ofsajda. Desetak minuta kasnije šansu za Real imao je i Karim Benzema, ali je golman Volfsburga odbranio.

U 16. minutu Kazemiro je u kaznenom prostoru oborio Andrea Širlea, a sudija Djanluka Roki je pokazao na penal. Siguran izvodjač jedanaesterca dva minuta kasnije bio je Rodriges.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0. Bruno Enrike Pinto je s desne strane poslao loptu na peterac, a na pravom mestu se našao Arnold kome nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

Real je u finišu prvog dela igre preuzeo inicijativu, ali nije uspeo da ugorzi gol Dijega Benalja.

Tim iz Madrida je od 41. minita bio i oslabljen, pošto je Benzema zbog povrede morao da napusti teren.

Real je u nastavak utakmice ušao vrlo ofanazivno, najviše udaraca ka golu Volfsburga uputio je Ronaldo, ali rezultat se nije menjao.

U 69. minutu Širle se obrukao, pošto je sa samo nekoliko metara od gola Reala poslao loptu preko prečke i tako propustio veliku priliku da svojoj ekipi donese još veću prednost pred revanš.

Ronaldo je u 73. minutu još jednom bio u izglednoj prilici, ali se Dijega Benalja istakao na golu Volfsburga.

U finišu utakmice utihnuli su napadi Reala, promene rezultata nije bilo, tako da će ekipa Zinedina Zidana u revašu pokušati da opravda ulogu favorita u ovom dvomeču i izbori plasman u polufinale Lige šampiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.