U trendu

Voriorsi u drugoj rundi, preokreti Portlanda i Ć arlota

Koơarkaơi Golden Stejta plasirali su se danas u četvrtfinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, poơto su na svom terenu pobedili Hjuston sa 114:81 i tako slavili sa 4:1 u seriji.

Ơampion je slavio bez povredjenog Stefena Karija, a utakmicom je dominirao od samog početka zahvaljujući timskoj igri.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 27 poena. Ć on Livingston postigao je 16, a Drejmond Grin 15 poena, uz osam skokova, ali je ceo tim Voriorsa doprineo pobedi. Svi igrači sa spiska su ulazili u igru, a samo se DĆŸejms Majkl Mekadu nije upisao u strelce. Ekipa je imala skoro 55 odsto ĆĄuta iz igre.

DĆŸejms Harden je odigrao sjajno u napadu za Hjuston i postigao je 35 poena, ali je bio loĆĄ u odbrani, koja je brzo poklekla pred organizovanim napadima Voriorsa. Majkl Bizli dao je 11 poena za Roketse, dok je Dvajt Hauard zavrĆĄio meč sa osam poena i 21 skokom.

Golden Stejt će u drugoj rundi sa pobednikom duela LA Klipers-Portland, u kome je tim iz Oregona poveo sa 3:2.

Klipersi su vodili sa 2:0 u seriji, ali je Portland vezao tri pobede, najviĆĄe zahvaljujući povredama ključnih igrača tima iz Los Andjelesa, Blejka Grifina i Krisa Pola. Blejzerse su do pobede danas vodili Si-DĆŸej Mekolum sa 27 poena i Dejmijen Lilard sa 22, od čega je 16 postigao u poslednjoj četvrtini. Moris Harkles postigao je 19 poena uz 10 skokova, dok je Mejsom Plamli dodao 10 poena i 15 skokova.

Portland je meč prelomio u poslednjoj četvrtini, u kojoj je dao ĆĄest trojki, a „Dejm“ Lilard pogodio pet od ĆĄest ĆĄuteva iz igre.

Klipersi nisu mogli da izadju na kraj sa nedostatkom dvojice glavnih igrača. Pol je slomio ĆĄaku i ne zna se kada će se vratiti na teren, dok je Grifin obnovio povredu kvadricepsa i zaigraće tek u pripremnom periodu. U njihovom odsustvu, tim je predvodio DĆŸej-DĆŸej Redik sa 19 poena, dok su DĆŸamal Kraford i DĆŸef Grin dali po 17.

Ơarlot je u Majamiju u neizvesnoj zavrơnici pobedio domaćina sa 90:88 i tako poveo sa 3:2 u seriji. Hit je koơem Dvejna Vejda poveo sa 88:85 dva minuta pre kraja, ali je potom Kortni Li pogodio koơ, a onda i 25 sekundi pre kraja dao trojku za trijumf. To mu je bila tek druga pogodjena trojka iz devet pokuơaja.

„Tokom utakmice sam osećao da ne mogu niĆĄta da dam, ali je onda uĆĄla najvaĆŸnija lopta“, rekao je Li posle meča.

Majamij je posle toga imao napad za pobedu, ali je Goran Dragić promaĆĄio trojku 2,6 sekundi pre kraja, posle čega je Dvejn Vejd zabeleĆŸio ofanzivni skok, a domaći tim veruje da je tada bio i fauliran, ĆĄto sudija nije svirao.

Najefikasniji u Ć arlotu bio je Marvin Vilijams sa 17 poena, dok su Al DĆŸeferson i Kemba Voker postigli po 14.

Vejd je postigao 25 poena za Majami, dok je Luol Deng dao 16. Hasan Vajtsajd zavrơio je meč sa 11 poena i 12 skokova za tim sa Floride.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar