U trendu

Vozači Mercedesa najbrži na prvom treningu, Hamilton prvi

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu u Monci, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

Aktuelni svetski šampion odvezao je najbrži krug za 1:24,670 minuta i bio je skoro pola sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga (0,463).

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel okrenuo se na stazi pri maloj brzini nakon što je postavio treće vreme, 1:26,258 minuta.

Fetel je bio među vozačima koji su podsetili na smrt vozača Indikara Džastina Vilsona. Oni su na svojim kacigama zalepili sliku Vilsonove kacige uz poruku: „Počivaj u miru Vilsone“.

Vilson je umro 25. avgusta od teških povreda glave zadobijenih tokom trke Indikar šampionata vožene dan ranije na stazi Pokono u Pensilvaniji.

Karlos Sainc mlađi iz ekipe Toro Roso se takođe okrenuo na stazi, ali bilo je ozbiljnije, pošto je proklizao sa staze i morao da napusti vozilo.

Vozač Fors Indije Niko Hilkenberg bio je četvrti na treningu, peti je bio njegov klupski kolega Serhio Peres, a šesti Kimi Raikonen iz Ferarija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar