U trendu

Voždovac pobedio Rad u gostima, Radniku bod u Subotici

Fudbaleri Voždovca pobedili su danas u gostima Rad sa 2:0 u prvom kolu Super lige Srbije, dok su Spartak i Radnik iz Subotice odigrali 0:0 u drugom popodnevnom meču.

Kasnije danas igraju se još dva meča: Jagodina-Mladost i Novi Pazar-Javor.

Golove za Voždovac postigli su Marko Adamović u 30. i Borislav Terzić u 76. minutu.

Voždovac je imao inicijativu od početka meča, koji je odigran po teškim uslovima, ali je Rad bio prvi koji je imao izgledne šanse. Sudija je sredinom prvog poluvremena zaustavio igru da bi se igrači osvežili, a odmah posle toga domaćin je krenuo u napad. Nemanja Mihajlović i Nemanja Arsenijević izbili su praktično sami ispred golmana „zmajeva“ Zorana Popovića, ali nisu uspeli da se snađu.

Te propuste odmah su „platili“ iz kontranapada. Obiora Odita iskoristio je grešku Miloša Obradovića i uzeo mu loptu i dodao do Predraga Sikimića, koji je odmah šutirao, a golman Darko Dejanović odbio je loptu na koju je natrčao Adamović za 1:0.

Oba tima zaigrala su brže tada, a Rad je pojačao inicijativu i opsedao je gol gostiju i u drugom poluvremenu. Voždovac se uglavnom povukao i igrao na kontranapade, a Popović je u nekoliko navrata spasavao svoju mrežu.

Kada se tempo malo usporio u finišu meča, Nemanja Zlatković je iskoristio to usporavanja i prodro po desnoj strani i dodao do Terzića, koji je rutinski savladao Dejanovića.

Spartak je u Subotici napadao u prvom poluvremenu, ali nije uspevao da postigne gol. Novi superligaš se u drugom poluvremenu malo otvorio i u finišu imao dobru šansu, ali je na kraju osvojio bod.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar