U trendu

Vučić fudbalerima: Ujedinili ste Srbiju, hvala vam (Foto)

Jedino što je Srbija očekivala bilo je da se borite za njenu zastavu i vi ste to uradili, uspeli ste da ujedinite Srbiju, nikakvu računicu niste imali, nikakvim se nesportskim metodama niste služili i zaista sam zadovoljan i srećan zbog vaše pobede, obratio se premijer Aleksandar Vučić fudbalerima Srbije koji su sinoć pobedili reprezentaciju Albanije u Elbasanu rezultatom 2:0.

„Sinoć je cela Srbija bila ujedinjena, svi smo ponosni i radosni zbog vaše pobede, zbog toga koliko ste borbenosti pokazali na terenu. Doneli ste odgromnu radost Srbiji, Republici Srpskoj, posebno Kosovu i Metohiji, svim građanima Srbije, ne samo Srbima, svi su se radovali. Vratili ste veru u sport, nikakvim se nesportskim metodama niste služili i srećan sam zbog toga“, rekao je premijer reprezentativcima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Rekao je i da od njih očekuje da u narednim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji ostvare plasman i da je uveren kako tamo niko neće imati veću podršku od njih.

„Naše firme već su angažovanje na izgradnji i rekonstrukciji stadiona u Rusiji, bilo bi važno da to ne propustimo“, poručio je premijer, siguran da će imati veliku podršku naroda i još jednom naglasio: „pokazali ste kako se pobeđuje u najtežim okolnostima, a mi ćemo gledati da vas kopiramo“.

On je pozvao građane da dođu na utakmicu s Portugalijom u nedelju i ponovo pruže podršku nacionalnom timu.

„Vi ste velike zvezde i junaci našeg naroda, uživajte u toj pobedi i molim vas da se i svaki drugi put kad igrate za Srbiju borite. Nekada ćete pobediti nekada iztgubiti, ali narod samo traži da se borite i dajete sve od sebe“, poručio je Vučić.

Premniejr je od kapitena Branislava Ivanovića dobio dres na poklon, a od junaka pobede u Elbasanu Adema Ljajića loptu, dok je zamenik kapitena Aleksandar Kolarov poklonio dres ministru sporta Vanji Udovičiću.

Vučić: Za Nacionalni stadion izdvajamo 150 miliona evra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra ako poštoji želja da fudbalska reprezentacija dobije Nacionalni stadion.

Vučić je danas posetio najbolje fudbalere Srbijea u Staroj Pazovi i čestitao im na pobedi u Elbasanu protiv Albanije (2:0).

On je na pitanje reprezentativca Nemanje Matića kada će dobiti novi stadion, rekao da je spreman da vlast u naredne tri godine izdvoji 150 miliona evra.

„Ne znam da li može da se preuredi Zvezdin ili Partizanov stadion, ali tu bi bilo svađe. Tih 150 miliona bi bilo dobro trošenje novca i nisu bačene pare. FŠ mora da spremi rešenje“, rekao je Vučić novinarima u Staroj Pazovui

On je naglasio da će novi stadion morati da bude najbolji u regionu i da prima 50 ili 60.000 ljudi.

Premijera je intersovalo koliko je novca potrebno, a predsednik FSS Tomislav Karadžić mu je rekao da će FIFA i UEFA donirati oko 15 miliona, a da je za stadion potrebno 250 miliona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar