U trendu

Vučić: Sramota je ako je bilo ko sprečen da izađe na balkon Skupštine grada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je sramota ako je bilo ko bilo kome zabranio da se popne na terasu Skupštine grada prilikom dočeka omladinske fudbalske reprezentacije.

„To je sramota i to je skandal i to pokazuje da mi Srbi ne umemo ni da proslavimo ono što je vredno, nego nam lične sujete iili ne znam koji razlozi budu važniji od svega“, rekao je danas Vučić na konferenciji za novinare.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije zadužen za mlađe kategorije Savo Milošević ranije je medijima izjavio da je gradski menadžer Goran Vesić njemu i direktoru mlađih selekcija Mitru Mrkeli zabranio da u ponedeljak uveče na balkonu Skupštine grada, zajedno sa fudbalerima i stručnim štabom proslave osvajanje Svetskog prvrnstva.

Vučić je kazao da ne može da potvrdi da je to istina jer jedni kažu da jeste, a drugi da nije. On je dodao da nije imao vremena da se informiše, jer je juče bio u Briselu.

„S druge strane ta političko komesarska saopštenja (predsednika FSS Tomislava) Toleta Karadžića, bolje mi je da ne komentarišem. Mislim da ovo što sam ja rekao misli svaki građanin ove zemlje i o jednima i o drugima“, rekao je Vučić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da se radilo o nesporazumu, a FSS je u saopštenju incident nazvao sramotom, a Vesića optužio za bahato ponašanje i zloupotrebu funkcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.