U trendu

Vujasinović: Protiv Galatasaraja možemo do pobede

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da njegova ekipa protiv Galatasaraja može da dođe do prvih bodova u Ligi šampiona ove sezone.

„Pred nama su do kraja godine još dve utakmice u Ligi šampiona, sa Galatasarajem i mađarskim OSC-om, obe na Banjici, u kojima imamo šanse za bodove. Imamo ekipe sličnog kvaliteta, a očekujem da će pobediti onaj tim koji više bude želeo pobedu, koji se više bude pridržavao dogovora. Nadam se da ćemo to biti mi“, rekao je Vujasinović.

Partizan je u prva dva kola Lige šampiona pretrpeo poraze od Solnoka i Pro Reka.

„Galatasaraj je ove sezone preuzeo Igor Milanović, koji sigurno nema lak zadatak u turskom timu, ali mislim da je uspeo da napravi neki pomak. Dobro se poznajemo, nedavno smo sparingovali sa Galatasarajem u Istanbulu“, kazao je Vujasinović.

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar i trener Vujasinović su se osvrnuli i na probleme koji već dugo prate sedmostrukog prvaka Evrope. Jedan od njih su uslovi za trening. Zbog problema sa grejanjem vode prvi trening po povratku iz Splita je otkazan, te su prvotimci crno-belih potom radili u bazenu Zavoda za sport.

Ipak, Vujasinović veruje da će, kao i do sada, i stručni štab i ekipa uspeti da se izdignu iznad svih problema i da će svi pružiti maksimum i u predstojećoj seriji važnih utakmica.

Vaterpolista Partizana Marko Manojlović rekao je da su ekipi dodatno samopouzdanje ulile pobede protiv Jadrana i Mornara u Jadranskoj ligi.

„Šest bodova u Splitu nam je ulilo novo samopouzdanje, a svi problemi van bazena nam daju dodatni motiv da se skupimo i pružimo maksimum. Galatasaraj je za nas ozbiljan protivnik, a biće nam lakše uz navijače, podrška sa tribina posebno mnogo znači mladoj ekipi“, rekao je Manojlović.

Utakmica trećeg kola Grupe B Lige šampiona između Partizana i Galatasaraja igraće se u subotu od 18.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.