U trendu

Vujošević: Biću razočaran ako ne uzmemo titulu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujoševič rekao je da će se njegov tim truditi da pobedi sutra Crvenu zvezdu u finalu plej-ofa, ali je veći deo današnjeg sastanka sa novinarima pričao o uslovima u kojima klub radi, kao i o suspenziji sale njegovog tima u eventualnoj četvrtoj utakmici.

„Prednost Crvene zvezde od 2:0 je velika, naravno. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu, sa dozom čvrstine, ali možda i ne dovoljno. Kraća rotacija naše klupe je apsolutno mnogo toga odredila, a na kraju i sam ishod utakmice. Uvek kada jedna lopta odluči može se govoriti o sreći, ali baveći se dugo ovim poslom, mogu da kažem da je sreća remek-delo“, rekao je Vujošević.

Zvezda je u prošloj utakmici pobedila košem 10 sekundi pre kraja, a na toj utakmici su se desile dve neuobičajene situacije. Prvo je igrač Zvezde Stefan Jović pogođen u glavu komadom stolice, a u trećoj četvrtini je zbog nediscipline izbačen sa terena kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

„Na toj utakmici došlo je i do situacija koje imaju produžeeni eho i koje su normalne za nas koji se bavimo se javnim poslom. Taj interes javnosti prevazilazi pristojne stvari. Ogromna je razlika je u poziciji između Crvene zvezde i Partizana. To sam govorio i ranije i znači da nismo ušli u ovaj duel ravnopravno, već hendikepirani u svakom smislu“, rekao je Vujošević.

On je naglasio da je ta razlika prvenstveno finansijska i da se to vidi u tome što Zvezdini „stranci“ u svakoj ujednačenoj situaciji rešavaju meč, kao i da „vrede svaku paru“.

„Ružno je praviti situaciju da su dva kluba egal. Nije mala muka sa Partizanom kakav je ovog momenta, sa jednim pravim centrom, bez pleja…Mi u datim okolnostima pružamo nešto što je blizu svog maksimuma. Ovo dovodi do velike nervoze kod svih“, rekao je Vujošević.

On je istakao da je Milosavljević „jedan od najboljih ljudi“ koje je sreo i sa kojima je radio, kao i da se takve stvari dešavaju.

Vujošević je kazao i da je suspenzija Partizana pred eventualni četvrti meč “ prilično sporna“, i istakao da ne postoji snimak pogađanja Jovića i da je cela kazna izrečena na osnovu izveštaja delegata, kome je tim-menadžer Zvezde Nebojša Ilić doneo stolicu.

„Ja sam stvarno da se uvede red na terenima što se tiče nasilja, treba napraviti osnovna pravila bezbednosti. Jako sam protiv toga da se na bilo koga fizički nasrće, da se bacaju predmeti koji mogu da izazovu ozbiljnije povrede. I jako sam protiv toga da se to meni radi i da prođe bez reakcije, kao što je bilo na utakmici pre te…Sećam se u Splitu kada je (Vlade) Divac pogođen novčićem, a taj isti Leon Deleon je bio delegat, nikakve sankcije nije snosio onaj ko je pogodio Divca metalniim novcem. Čini mi se da postoje dvostruki aršini“, rekao je Vujošević.

„Ne tvrdim da je ovo sve režija, neću da grešim, može da bude da je stolica stvarno udarila u čoveka. Nije Partizan sa Zvezdom u ravnopravnim uslovima. Zbog odnosa sponzora i države prema jednom i prema drugom. Iz neravnopravnih uslova smo došli da igramo ravnopravne utakmice.

Prošle godine smo mi bili prvaci Srbije, 13. put uzastopno, ove godine bi se svako drugi, pa i taj naš protivnik raspao, ne bi ni došao do finala. To je pre svega zasluga igrača. Postaraćemo se da kaznu odradimo već ove godine“, rekao je Vujošević.

Upitan da li bi bio razočaran da finale plej-ofa završi bez ijedne pobede, Vujošević je odgovorio: „Biću razočaran ako ne osvojimo titulu“.

Utakmica se igra sutra od 21.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar