U trendu

Vujošević: Bilo bi katastrofalno za nas da ne igramo Jadransku ligu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da nije optimista da će Jadranska liga opstati, kao i da bi za njegov klub bila „katastrofa“ ukoliko sledeće sezone ne igra regionalno takmičenje.

„Ovo sa Jadranskom ligom se dešava mnogo lošije nego što sam predvideo. Bilo je tu nekih manjakvoti u organizaciji, ali se to vremenom ispravljalo i liga je postala kvalitetna, puno kvalitetnija nego bilo koja domaća liga, rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

FIBA Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja.

„Uvek sam govorio da upravljačka stuktura nije srazmerna bitnoj ulozi klubva iz Srbije. Ove godine su napravljene korekcije, bilo je prostora da se to ispravlja i usavršava“, dodao je on.

Fiba je zemljama učesnicama regionalne lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

„Nisam optimista sa aspekta Partizana. Savez više brine šta će klubovi da igraju nego što se 10 juniora nije odazvalo reprezentaciji. Nisam optimista da će opstati Jadranska liga. Kako da se za 20 dana organizuje nova liga, ko će da vodi, gde će biti sedište? Ko će da vodi marketing?“, kazao je Vujošević.

On je rekao da su prepirke na relaciji FIBA Evrope i Jadranske lige loše za košarku.

„Uvek želim da igrači igraju dobro takmičenje… Ovo što se sada radi je sve samo ne dobro za košarku. Ovo je sada igra moći i borba za vlast. U Srbiji je hegemoniju u dobroj meri uzeo jedan klub, on je hteo da taj model prebaci i na Jadransku ligu, pa po cenu i da se ta liga više i ne igra“, kazao je trener crno-belih.

Vujošević je oceno da bi za crno-bele bilo „katastrofa“ da se ukine Jadranska liga i dodao da je Crvena zvezda protiv regionalnog takmičenja.

„Za Partizan bi bila katastrofa da se ukine Jadranska liga. Sve su to lični interesi. Zvezda je najavila pismima da je ona protiv te lige da najavljuje otvoreni rat. Oni će svakako igrati Evroligu, pa bi im bilo sasvim dobro da igraju samo domaću, pa da imamo – jedan narod, jedan klub“, rekao je Vujošević.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas je juče pozvao na sastanak u Beogradu predstavnike FIBA Evrope, regionalne saveze i predstavnike Jadranske lige kako bi se prevazišli problemi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar