U trendu

Vujošević: Partizan časno nosi takvo ime

Predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević rekao je danas da je 70. godina njegovog postojanja ispunjeno odličnim rezultatima, a da najveće tek očekuje.

„Partizan je proistekao iz partizanskog pokreta i zadržao karakteristike morala, načina ponašanja i časno nosi takvo ime. Sedam decenija ne samo da je duga tradicija, nego kakvih je to 70 godina, ispunjenih odličnim rezultatima“, rekao je Vujošević novinarima na svečanosti povodom 70. rođendana u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kao najupečatljiviji rezultat crno-belih, Vujošević je naveo finale Kupa šampiona u fudbalu 1966. godine, kada je Partizan izgubio od Real Madrida.

„Bilo je posle toga ne tako velikih uspeha, ali sjajnih rezultata i nadam se da će najveći rezultati tek doći“, istakao je Vujošević.

Nekadašnji fudbaler Partizana Predrag Mijatović poželeo je svom bivšem klubu puno uspeha i naveo da tom klubu sve duguje.

„Prva asocijacija na Partizan je veličina te institucije, klub u kojem sam napravio prve korake, gde su obratili pažnju na mene i klub kojem dugujem apsolutno sve“, rekao je Mijatović.

Svečanoj akademiji povodom 70. rođendana Partizana u Narodnom pozorištu prisustvuje veliki broj bivših i sadašnjih sportista, funkcionera, navijača i prijatelja.

Jedan od gostiju je i nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Partizana, a sada prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.