U trendu

Za vikend 20. Beogradski ultramaraton

Oko 100 sportista i rekreativaca trčaće u subotu i nedelju na 20. Beogradskom ultramaratonu u okviru kog se održavaju trke samoprevazilaženja na šest, 12 i 24 sata.

Ove godine će trka na šest sati prvi put biti uvršćena u Evropski Kup Heroja, seriju od 10 trka na šest sati koje će se održati u 10 velikih gradova Evrope – Kijevu, Beogradu, Amsterdamu, Nirnbergu, Milanu, Nitri, Pragu, Beču, Berlinu i Minhenu. Poslednja trka u ovoj seriji će ujedno biti i Evropsko prvenstvo na šest sati.

Beogradski ultramaraton održaće se na improvizovanoj stazi Donjeg Grada na Kalemegdanu.

Start trke na šest sati i trke na 24 sata je u subotu u 12.00, dok trka na 12 sati počinje u subotu u 21.00.

Na ovogidšnjem Beogradskom ultramaratonu će biti sprovedene i tri humanitarne akcije.

Ultramaratonac Borislav Bućan organizovao je akciju „Kilometar za Teodoru“ posvećen devojčici Teodori Milić koja boluje od leukemije. Bućan je odlučio da svaki predjeni kilometar u trci posveti Teodori, tako što će svi koji su željni da učestvuju donirati 100 dinara za predjeni kilometar.

„Born to run“ je humanitarna akcija u kojoj će Dragan Podunavac iz Beograda u trci na šest sati gurati u kolicima Vuka Mileusnića koji je vezan za kolica. Njihova želja je da skrenu pažnju javnosti na položaj invalida u domovima za invalide u Srbiji.

„Anglemanov sindrom“ je akcija poznatog ultramaratonca i pripadnika SAJ-a, Jovice Spajića. On će trčati 24 sata noseći majicu na kojoj je ispisano Anglemanov sindrom, sa željom da skrene pažnju javnosti na ovaj redak sindrom od koga boluju mnoga deca u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.