U trendu

Zbog sukoba sa Srbima na Malti uhapšeno šestoro Hrvata (Video)

Šestorica navijača hrvatske fudbalske reprezentacije uhapšeni su na Malti nakon sukoba sa obezbeđenjem jednog noćnog kluba, većinom srpskih državljana, prenela je Hina.

Kako se navodi, u tom sukobu ima povređenih, a Hrvatski fudbalski savez (HNS), koji nije organizovano poveo navijače, tražio je da se njihovim pristalicama ne dozvoli ulaz na tribine, u strahu od nereda.

U Hrvatskoj je trenutno na snazi bojkot navijača prema reprezentaciji zbog smene selektora Nika Kovača i postavljanja Anta Čačića, po želji prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića.

Utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Malte i Hrvatske igra se večeras od 20.45 sati.

Torcida planira da prekinu meč na Malti?

Hrvatski navijači, njih oko 300, uglavnom članova Torcide, planira večeras da prekine utakmicu između Malte i Hrvatske, prenosi Indeks.

Mnogi navijači iz Hrvatske došli su do karata kupovinom od lokalnog stanovništva, uprkos zabrani ulaska na stadion zbog odluke Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) da ne vodi organizovano navijače u La Valetu.

Malteška policija uhapsila je novih devet hrvatskih državljana, pretežno pristalica Hajduka iz Splita, jer su istakli transparent pretnji čelnicima HNS-a, ali i jer se sumnja da su hteli kamenicama da napadu policiju.

Dodatan problem oko organizacije utakmice pravi i to što će samo 150 redara biti na stadionu, ali i tako mali broj je ažuran za Maltežane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.