U trendu

Žinjak: Golovi u završnici su snaga Francuske

Francuski fudbalski reprezentativac Andre Pjer Žinjak rekao je da njegova ekipa i u nastavku Evropskog prvenstva mora da zadrži borbenost i da se ne predaje do poslednjeg trenutka utakmice, pošto joj je takav stav doneo pobede u prva dva kola i plasman u osminu finala.

Francuska je sinoć u Marseju pobedila Albaniju sa 2:0 golovima Antoana Grizmana u 90. i Dmitrija Pajea u šestom minutu sudijske nadoknade vremena. Takodje, Paje je u prvoj utakmici na turniru prošlog petka doneo pobedu domaćinu Evropskog prvenstva golom u završnici. „Trikolori“ su se sa dve pobede u Grupi A plasirali u osminu finala.

„Sve ekipe su jednake na ovom Evropskom prvenstvu. To se vidi od početka takmičenja, male ekipe prave problema velikim. Albanija je bila dobro organizovana, dobro se branila. Mi smo i u prvoj utakmici pobedili golom u samoj završnici. To je sada naša snaga i moramo da je sačuvamo, čak iako bismo svi više voleli da ranije postignemo gol i olakšamo sebi posao“, rekao je Žinjak.

On je naveo da je igračima mnogo pomogao razgovor u poluvremenu sa selektorom Didijeom Dešanom.

„Želimo da pobedjujemo. Trener je ulio pobedenički duh u tim. U poluvremenu nas je dodatno motivisao i želeli smo da obezbedimo prolaz u nokaut fazu još protiv Albanije. To smo obavili, u poslednjim trenucima i u bolovima, ali plasirali smo se u osminu finala i to je najvažnija stvar. Sada moramo da obezbedimo prvo mesto u grupi i pobedimo Švajcarsku“, rekao je Žinjak.

Žinjak je pet godina igrao u Marseju, a navijači na Velodromu su ga pozdravili ovacijama kada je ušao u igru umesto Olivijea Žirua.

„Atmosfera na Velodromu je jedinstvena, takve nema u Evropi. Stadion je fantastičan. Drago mi je što su me pozdravili navijači“, rekao je Žinjak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar