U trendu

Žiru: Sve vreme sam verovao u sebe, oduševljen sam golom

Fudbaler Arsenala Olivije Žiru rekao je danas oduševljen što je prekinuo niz od 16 utakmica bez postignutog gola i dodao da je sve vreme verovao u svoje sposobnosti.

„Gol mi je značio mnogo, jer sam imao dosta poteškoća na terenu u poslednje vreme. Efikasnost mi nije bila na nivou, propustio sam gomilu dobrih prilika, a nedostajalo mi je i sreće. Stvari se nisu odvijale onako kako sam ja želeo, ali sam sve vreme verovao u sebe i to mi se na kraju vratilo“, rekao je Žiru za britanske medije.

Fudbaleri Arsenala odigrali su juče nerešeno 2:2 s Mančester sitijem u utakmici 37. kola Premijer lige, a Žiru je postigao prvi gol za „tobdžije“.

Žiru je potom u drugom poluvremenu asistirao Aleksisu Sančesu.

„Poslednjih nekoliko nedelja nisam postizao golove, pa sam pokušavao da asistiram saigračima. Asistencija Sančesu je bila moja šesta ove sezone, pa sam pored postignutog gola srećan i što sam zabeležio asistenciju, ali i pomogao timu da dodje blizu plasman u Ligu šampiona“, rekao je Žiru.

Arsenal je kolo pre kraja šampionata treći na tabeli sa 68 bodova, dva manje od drugoplasiranog Totenhema i tri više od četvrtoplasiranog Sitija.

„Tobdžije“ će u poslednjem kolu dočekati Aston Vilu, koja je još ranije ostala bez šansi da izbori opstanak u Premijer ligi.

„Sudbina je sada u našim rukama, možemo da završimo treći ili čak drugi. Mi smo tim, mi smo grupa koja pravi razliku. Trudimo se da pomognemo jedni drugima što više kako bismo odradili posao kako treba. Razumemo se dobro i borimo se jedni za druge“, rekao je Žiru.

Francuski napadač je ove sezone u svim takmičenjima postigao 21 gol za Arsenal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar