U trendu

Živkovićev otac: Nema potpisa, Andrija će dati pare klubu

Fudbaler Partizana Andrija Živković, uprkos velikim pritiscima uprave kluba, neće potpisati novi ugovor sve do leta kada ističe sadašnji jer ne želi da bude obuhvaćena i treća strana, poručio je u otvorenom pismu javnosti njegov otac Jovica.

Andrija Živković bi zbog odbijanja produžetka saradnje mogao da bude vraćen sa priprema na Kipru, ali i do kraja sezone radi odvojeno od ostatka tima.

„Dete od 19 godina je u proteklih 15 dana podvrgnuto psihičkoj torturi u kojoj učestvuju sadašnji i bivši igrači i članovi uprave Partizana. Kažem vam da stojimo iza toga da Andrija neće da potpiše ništa dok god je na snazi bilo šta u vezi sa spornim ugovorom sa trećom stranom. Izigrani smo više puta i ne verujemo onima koji su nas prevarili“, navodi se u pismu Jovice Živkovića.

Živković senior poručio je da porodica ostaje pri svom stavu da neće potpisati novu saradnju sa Partizanom do 1. jula.

„Tada ćemo prvo razgovarati sa Partizanom, a igrač i porodica obećavaju da on u međuvremenu neće potpisati ni sa jednim drugim klubom, iako ima prava na to, bez obzira na svo pljuvanje, maltretiranje, blaćenje i omalovažavanje“, poručio je Živković i podsetio da je deo Andrijinog ugorovora prodat trećoj strani bez njegovog znanja.

On je dodao da klupski čelnici Ivica Iliev i Miloš Vazura pokušavaju da Andriji naprave problem sa navijačima.

„Bilo je natpisa da je zvezdaš, pa on je davao svoj maksimum na svakoj utakmici, rešavao ključne mečeve, srcem igrao za klub i sada pokušavaju i to da mu uzmu. Dok sam na početku branio Ilieva i smatrao da je iz sportske priče jer je igrao fudbal, Andriju i nas počeo je najgore da blati. Neprimereno se obraćao svom igraču rekavši da je „alav i da li bi Andrija trebalo da pita tatu sa kojom će da legne“. Iliev bi trebalo da se izražava kao gospodin, ali pokazalo se suprotno. Samo on ne treba da govori o ljubavi prema klubu jer je iz istog tog kluba odlazio više puta bez obeštećenja“.

Prema njegovim rečima sramota je da Fudbalski savez Srbije nije stao u odbranu reprezentativca A selekcije.

„Trebalo bi da se uključe i vide koliko je štetan taj ugovor. Moram da kažem da su advokati bliski FIFA poslali pismo upozorenja Partizanu i ako i dalje nastave da maltretiraju dete, sledi tužba kod CAS-a, gde im je izričito zabranjeno da vrše bilo kakav pritisak na Andriju. Za to imam dokaz i mogu da ga dostavim. Ljudi u upravi Partizana su radili mimo zakona, gde su lagali i varali“.

On je na kraju rekao da će Andrija odužiti klubu, pa makar morao i iz svog džepa da plati novac, i poručio da sredstva nisu smetnja jer bi već sada potpisao ugovor sa drugim klubom.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar