U trendu

Zlatni „delfini“ prvaci Evrope!!!

Vaterpolo reprezentacija Srbije treći put zaredom postala je prvak Evrope, pošto je večeras u Beogradu pobedila selekciju Crne Gore sa 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).

Srbija je u prepunoj Kombank areni pred 16.000 gledalaca, što je novi evropski rekord, pobedili velikog rivala i postala prvak Starog kontinenta.

Vaterpolo klasik obilovao je sa puno velike borbe, neizvesnosti i sjajnih poteza, ali su izabranici Dejana Savića u četvrtoj deonici slomili otpor gostiju i prigrabili pehar šampiona.

Vaterpolisti Crne Gore bolje su otvorili duel, iskoristili svoja prva dva napada preko Vukčevića i Ivovića, dok je Srbija imala problema u realizaciji sa igračem više. Aleksić je smanjio prednost, ali su gosti i iz trećeg udarca bili efikasni za 3:1, strelac Nikola Janović.

Brzo su srpski igrači zaboravili nervoznu deonicu, pa su za samo minut igre došli do egala (3:3). Razbranio se golman Mitrović, ali Srbija je opet loše koristila igrača više, pa čak i dva.

Prečka i stativa sprečile su Srbiju da preokrene, što je Crna Gora znala da kazni na suprotnoj strani golom bivšeg vaterpoliste Parizana Radovića, za minimalno vođsto posle prvog poluvremena (4:3).

U nastavku se borba još više rasplamsala, igralo se veoma čvrsto sa obe strane, Darko Brguljan nije dopuštao Srbiji da preokrene rezultat, pa se uoči poslednjih osam minuta otišlo sa egalom (6:6).

Branilac trofeja konačno je uspeo da preokrene i povede prvi put na meču sedam minuta pre kraja novim drugim golom Ćuka, a Crna Gora je sve teže tražila put za mreži.

Činilo se da je Srbija završila posao kada je povela 9:6, ali ovaj duel nije mogao da prođe bez drame. Crnogorci su se vratili iz “mrtvih” sa dva brza pogotka, ali je Aleksić stavio tačku na trijumf “delfina” i slavlje je moglo da počne.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Šćepanović.

Podrška srpskim „delfinima“ i u centru grada

Beograđani večeras pružaju podršku srpskim vaterpolistima i iz centra grada, gde okupljeni ispred Starog dvora prate finalni meč Evropskog prvenstva između Srbije i Crne Gore na velikom video-bimu.

„Naoružani“ navijačkim rekvizitima, šalovima i srpskim zastavama, mahom mlađi Beograđani zdušno navijaju za sprske delfine, slaveći svaki gol.

Mladi Beograđani Fili i Luka došli su, kažu, da podrže naše momke da dođu do finala koje su zaslužili.

„Očekujemo pobedu, naravno, jer verujemo u naše momke, a rezultat je nevažan“, poručuju mladići i dodaju da će svakako ostati i na dočeku, koji je planiran oko 21 sat.

Na platou ispred Starog dvora ima i starijih sugrađana, ali i porodica sa decom.

Studentkinje iz Beograda Milena i Nina došle su da prate meč ispred Skupštine grada, jer smatraju da je bolja atmosfera i „bolji je utisak“.

„Biće gusto, ali pobeda je naša“, poručuju u glas njih dve.

Među navijačima ima i onih koji pordžavaju Crnu Goru. Jedan od njih je Radoslav Savićević iz Nikšića, koji očekuje pobedu Crne Gore i to sa jednim golom razlike.

Nervirao se na svaki promašaj crnogorskih igrača, ali mu to nije smetalo da prati utakmicu okružen srpskim navijačima.

Praćenje finala na platou ispred Skupštine grada organizovali su Grad Beograd i Vaterpolo savez Srbije.

Nakon finalne utakmice, biće priređen svečani doček za srpske vaterpoliste na balkonu Starog dvora, ali i za šest učenika Matematičke gimnazije, koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu.

Posle meča, predviđen je zabavni program, a vaterpolisti i mladi matematičari se na balkonu Starog dvora očekuju oko 21 sat.

Svečanom dočeku prisustvovaće gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.