U trendu

Zorić: Jedini cilj nam je najbolja trka u životu

Srpski kajakaš Milenko Zorić rekao je da sa velikim ambicijama dočekuje predstojeće Olimpijske igre i dodao da se nada da će u Rio de Žaneiru odveslati najbolju trku u životu.

„Imamo velike ambicije i sa tim ambicijima idemo u Rio. Jedini cilj nam je najbolja trka u životu, da ono što radimo na treningu uradimo i tamo. To nam je jedini cilj“, rekao je Zorić novinarima u Beogradu.

Srbiju će na Igrama u Riju predstavljati 10 kajakaša. U timu se nalaze šestorica kajakaša i četiri kajakašice, kao i trojica trenera.

Milenko Zorić će se takmičiti u disciplini K2-1.000 sa Markom Tomićevićem i u disciplini K4-1.000 sa Tomićević, Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim.

„Bliži nam se Rio, malo smo nestrpljivi što se tiče odlaska… Imali smo dva Svetska kupa i Evropsko prvenstvo i gde god smo Marko i ja seli u dvosed osvojili smo medalju, pa se nadam da ćemo održati tu formu i još malo je poboljšati za Rio“, rekao je Zorić.

Srpski kajakaški tim će pre odlaska u Brazil boraviti na završnim pripremama u Portugalu od 4. do 11. avgusta, kada će stići u Rio de Žaneiro.

„Imamo još tri nedelje do Igara pošto nećemo ići na otvarnje, bićemo u Portugalu na pripremama. Radimo naporno poslednje dve nedelje, a u Portugalu ćemo da brusimo formu. Nadam se da ćemo otići spremni u Rio“, dodao je Zorić.

On je naveo da mu je poznata konkurencija u Riju.

„Veslali smo već tri-četiri trke sa konkurentima iz Rija. Mi smo medju pet čamaca koji mogu da konkurišu za medalju. Osvajali smo medalje na takmičenjima koja smo prošli, osvojili smo medalju i Svetskom prvenstvu u Milanu, u Duisburgu na Svetskom kupu smo bili drugi…“, naveo je Zorić.

Takmičenja u kajaku sprint na Olimpijskim igrama održavaju se od 15. do 20. avgusta na jezeru Lagoa na Kopakabani.

„Meni su ovo druge Olimpijske igre, to je jedno od najlepših takmičenja. Jako je lepo učestvovati i biti deo toga“, rekao je srpski kajakaš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar