U trendu

Zvezda bolja od Partizana u prvom derbiju sezone

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan kao domaćini u hali Pionir sa 92:77 (13:24, 32:16, 23:20, 24:17), u osmom kolu Jadranske lige.

Zvezda je zabeležila šestu pobedu u regionalnom takmičenju, dok Partizan ima skor 2/6.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kvinsi Miler sa 17 poena, Branko Lazić je dodao 14 poena, dok je Vladimir Štimac ubacio poen manje. U redovima Partizana najbolji je bio Petar Aranitović sa 19 poena.

Partizan je bolje počeo utakmicu i tokom prve četvrtine je konstantno povećavao prednost, koja je na kraju te deonice bila maksimalnih plus 11. Posebno su se u tom periodu istakli debitant Kevin Džons sa osam poena, kao i Petar Aranitović sa šest.

Zvezda je početkom druge četvrtine napravila seriju 13:0 i preokrenula rezultat, zahvaljujući pre svih Kvinsiju Mileru, koji je u tom delu predvodio svoj tim sa sedam poena.

Crno-beli su to prekinuli preko Aranitovića sa slobodnih bacanja, što su bili prvi poeni gostujuće ekipe posle četiri minuta igre u drugoj deonici. Ekipe su se do poluvremena smenjivale u vođstvu, a Zvezda je na pauzu otišla sa pet poena prednosti, zahvaljujući polaganju Rajana Tomsona i trojki Marka Simonovića.

Domaćin je u trećoj deonici imao 11 poena prednosti, što je Partizan uspeo da donekle umanji, a Zvezda je odlično igrala u poslednjem periodu, u kom je imala i 22 poena prednosti i na kraju ubedljivo pobedila.

Utakmica je odigrana pred oko tri i po hiljade ljudi, od čega 300 pristalica Partizana. Susret je u čast preminule legende jugoslovenske i srpske košarke Ranka Žeravice počeo minutom ćutanja, koji je nekoliko puta prekidan međusobnim psovanjem pojedinih navijača oba kluba.

Zvezda će u narednom kolu Jadranske lige gostovati MZT-u u Skoplju, dok će Partizan dočekati lidera na tabeli Budućnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.