U trendu

Zvezda bolja od Radničkog

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu niški Radnički sa 2:1 u utakmici 20. kola Super lige Srbije i tako potvrdili prvo mesto pred zimsku pauzu u šampionatu.

Golove za crveno-bele postigli su Džon Ruis u trećem i Mičel Donald u 24, dok je strelac za Radnički bio Milan Pavkov u 12. minutu.

Crvena zvezda je prva na tabeli domaćeg šampionata sa 51 bodom, a Radnički je sedmi sa 29.

Zvezda je ofanzivno počela utakmicu pred oko 13.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“, a do gola je stigla već u trećem minutu iz prve prilike.

Dugo je trajao napad crveno-belih, lopta je kružila oko šesnaesterca Radničkog, da bi posle jednog lošeg ispucavanja defanzivaca gostujuće ekipe Ruis natrčao na loptu i sjajnim udarcem sa oko 20 metara savladao Vladimira Bajića.

Rano primljen gol nije preterano uzdrmao Nišlije, koje su u 12. minutu stigle do izjednačenja. Nekadašnji fudbaler Zvezde Slaviša Stojanović centrirao je s levog boka i na drugoj stativi ne pronašao usamnjenog Pavkova koji je glavom loptu prosledio u mrežu Filipa Manojlovića.

Crveno-beli su postepeno počeli ponovo da preuzimaju inicijativu, pa su do novog gola stigli u 24. minutu. Gelor Kanga je pokušao da šutira sa oko 20 metara, medjutim, loše je zahvatio loptu, a Donald je srećno izbegao ofsajd zamku i ostao sam ispred Bajića kog je lako savladao u situaciji jedan na jedan.

Do poluvremena ekipa Miodraga Božovića imala je kontrolu nad utakmicom, ali nije došla do prave prilike, dok je Radnički svoju šansu čekao iz kontranapda.

Početak drugog dela igre doneo je ravnopravnu borbu na sredini terena.

Kako je utakmica odmicala, tako je Zvezda sve više pritiskala protivnika, iako su Nišlije u 57. minutu umalo stigle do izjednačenja posle jedne kontre, ali je Damijan Le Talek u poslednjem trenutku izblokirao pokušaj Pavkova sa oko sedam metara.

Crveno-beli sve do 73. minuta nisu stvorili pravu priliku pred golom Radničkog. Posle kornera s leve strane koji je izveo Dušan Andjelković na prvoj stativi najviši u skoku bio je Toma Fibel, ali je njegov pokušaj glavom uz dosta muke odbranio Bajić.

Do kraja susreta nije bilo prilika, Crvena zvezda je uglavnom imala loptu u svom posedu i čekala grešku u defanzivi Radničkog, koji je imao par solidnih napada, ali bez konkretne završnice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar