U trendu

Zvezda dočekuje Radnički, Partizan igra na Banovom brdu

Utakmicama 20. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, vodeća Crvena zvezda dočekaće Radnički iz Niša, dok će se na Banovom brdu igrati gradski derbi izmedju Čukaričkog i Partizana.

Prva utakmica 20. kola igra se danas od 17 časova u Ivanjici, gde će Javor dočekati Vojvodinu. Javor je u prošlom kolu porazom od Partizana (0:2) prekinuo niz od pet pobeda i pokušaće da se vrati dobrim rezultatima. Vojvodina želi da pobedi kako bi zadržala priključak sa Partizanom na drugom mestu.

Vojvodina je treća na tabeli sa 42 boda, koliko ima i drugoplasirani Partizan, dok je Javor osmi sa 26 bodova.

Zvezda će u subotu od 18 časova igrati na svom terenu protiv Radničkog iz Niša i pokušaće da pobedi kako bi zadržala najmanje šest bodova prednosti nad najbližim pratiocima. Radnički nema pobedu u poslednjih pet utakmica i želi dobar rezultat kako bi ostao u gornjem delu tabele na pozicijama koje vode u plej-of. Ekipa iz Niša je sedma na tabeli sa 29 bodova.

Fudbaleri Partizana u nedelju od 16.30 igraju na gostujućem terenu protiv Čukaričkog i žele da nastave niz od 15 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Ekipa Marka Nikolića je u poslednjih 13 prvenstvenih utakmica pobedila 11 puta uz dva remija.

Crno-beli su u prošlom kolu pobedili Javor (2:0), dok je Čukarički prekinuo dobar niz porazom od Bačke (1:3), što je bio njegov deveti poraz u sezoni. Čukarički, koga sa klupe predvodi bivši fudbaler Partizana Gordan Petrić, zauzima 12. mesto na tabeli sa 20 bodova.

Rad će u subotu od 13 časova na svom terenu igrati protiv Novog Pazara i pokušaće da prekine seriju od šest utakmica bez pobede. Novi Pazar je bez pobede u osam poslednjih utakmica, tokom kojih je pretrpeo sedam poraza, od kojih pet uzastopnih. „Gradjevinari“ su 10. na tabeli sa 21 bodom, dok Novi Pazar zauzima pretposlednje 15. mesto sa 12 bodova.

Poslednjeplasirani Borac će u subotu od 13 časova u Čačku igrati protiv Radnika i pokušaće da ostvari drugu pobedu kako bi se odlepio sa dna tabele, dok će u isto vreme Metalac na svom stadionu igrati protiv Voždovca za prekid serije od tri utakmice bez pobede.

Napredak će u subotu od 13 časova u Kruševcu igrati protiv Mladosti, dok će u isto vreme u Subotici Spartak dočekati Bačku.

Parovi 20. kola Super lige Srbije:

Danas:

Javor – Vojvodina (17.00)

Subota:

Borac – Radnik (13.00)
Metalac – Voždovac (13.00)
Napredak – Mladost (13.00)
Rad – Novi Pazar (13.00)
Spartak – Bačka (13.00)
Crvena zvezda – Radnički (18.00)

Nedelja:

Čukarički – Partizan (16.30)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar