U trendu

Zvezda je već šampion, ali se nadam pobedi Partizana

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da predstojeći 151. „večiti“ derbi protiv Crvene zvezde u Super ligi nema poseban takmičarski značaj i dodao da se nada zanimljivoj utakmici.

„Specifična utakmica za koju se živi. Crvena zvezda je sigurno šampion države, pa tako ovaj 151. ‘večiti’ derbi ne donosi takmičarki naboj. Nadam se zanimljivoj, otvorenoj utakmici, sa puno prilika i golova, da se mi i Zvezda pokažemo u najboljem svetlu. Nadam se pobedi Partizana“, rekao je Ilić novinarima sportskom centru Teleoptik.

Partizan je u plej-of Super lige ušao sa 27 bodova, 14 manje od najvećeg rivala Crvene zvezde, kojoj u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić gostuje u 151. „večitom“ derbiju.

Zvezda je ove sezone dvaput slavila protiv Partizana, a kapiten crno-belih je posle prethodnog „večitog“ derbija bio izuzetno nervozan.

„Imam ozbiljne godine i voleo bih da mi se to ne dešava. To su naboj i emocije koje ne umem da kontrolišem ili ih ne kanališem u pravom smeru. Trudiću se da mi se to ne ponovi… Modam da budem pozitivan i da pomognem mladjim saigračima. Nadam se da mi se te stvari neće ponoviti“, rekao je Ilić.

Kapiten crno-belih izuzetno je cenjen od navijača svog kluba, ali navijači Crvene zvezde ga izuzetno poštuju.

On je danas izuzetno pohvalno govorio o treneru Zvezde Miodragu Božoviću, za kog je rekao da je „izuzetan čovek i trener“.

„Imam visoko mišljenje o njemu kao osobi i kao stručnjaku. Sama činjenica da je Zvezda imala 30 bodova više pre plej-ofa govori da je ona favorit i da ima igrače koji mogu da reše derbi. Najveća opasnost nam preti od (Uga) Vijeire, (Aleksandra) Kataija, koji ako ima svoj dan vrlo ga je teško zaustaviti. Tu su i iskusniji igrači, poput (Aleksandra) Lukovića, koji takodje može da napravi prevagu u derbiju“, rekao je Ilić.

Na konstataciju novinara da je najveća opasnost po gol Zvezde krilni napadač Partizana Nemanja Mihajlović, Ilić je rekao da se nada da crveno-beli nemaju igrača koji može da ga zaustavi.

„To je fudbaler koji pravi razliku i nadam se da će u subotu da pokaže sav svoj kvalitet“, kazao je Ilić.

On je dodao da ne zna da li mu je predstojeći „večiti“ derbi poslednji u karijeri.

Utakmica 31. kola Super lige Srbije izmedju Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.