U trendu

Zvezda pobedila Cibonu i zadržala drugo mesto na tabeli

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Zagrebu Cibonu sa 94:83 (24:17, 26:29, 25:22, 19:15) u utakmici 25. kola Jadranske lige i zadržali drugo mesto na tabeli.

Zvezdu su do pobede predvodili Kvinsi Miler sa 18 poena, 10 skokova i četiri asistencije i Maik Cirbes sa 17 poena i pet skokova. Stefan Jović postigao je 13 poena, Marko Gudurić 11, a Vladimir Štimac osam poena.

U ekipi Cibone najefikasniji je bio Džejms Florens sa 20 poena i četiri asistencije, a Ante Žižić postigao je 17 poena uz pet skokova. Ante Gospić ubacio je 10 poena, a Ivan Siriščević devet.

Zvezda sada na drugom mestu na tabeli ima skor od 19 pobeda i šest poraza i ima pobedu više od Cedevite, koja večeras u Beogradu igra protiv Partizana. Cibona je osma na tabeli sa 11 pobeda i 14 poraza.

Zvezda je od početka vodila i predvodjena Cirbesom i Milerom, a posle poena Nemanje Dangubića u 14. minutu stekla je 11 poena prednosti (36:25). Cibona je posle toga zaigrala bolje i pre svega dobrim šutem za tri poena u poslednjih tri minuta, kada je pogodila pet „trojki“, uspela je da dodje na 46:47. U zagrebačkom timu „trojke“ su pogodili Siriščević i Florens.

Zvezda je na poluvreme otišla sa četiri poena prednosti, pošto je Branko Lazić pogodio „trojku“.

U trećoj četvrtini Zvezdu su držali pre svih Cirbes i Miler za vodjstvo od 70:60, ali je Cibona serijom od 8:0 uspela da se primakne na dva razlike. Beogradski tim je posle toga pojačao odbranu i ponovo stekao prednost, a 10 razlike vratio je „trojkom“ Marko Gudurić za 78:68.

Ekipa Dejana Radonjića je do kraja uspela da sačuva prednost, preko Štimca i Marka Simonovića.

U narednom 26. kolu Zvezda će u ponedeljak 7. marta igrati u Beogradu protiv Krke, a Cibona dva dana ranije u Podgorici protiv Budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.