U trendu

Zvezda pobedila Čukarički posle preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu posle preokreta Čukarički sa 3:1, u utakmici petog kola Super lige Srbije.

Golove za Zvezdu postigli su Luis Ibanjes u 57. i 84. minutu iz jedanaesterca .i Aleksandar Kataji u 88, a strelac za Čukarički je bio Slavoljub Srnić u 18.

Crvena zvezda je bila bolja tokom cele utakmice, iako je Čukarički vodio do 57. minuta.

Gosti su poveli tako što je Dragoljub Srnić uposlio Stanišu Mandića na desnoj strani, koji je centrirao iz prve, a Slavoljub Srnić je neometan sa 10 metara lako savladao Predraga Rajkovića.

Crveno-beli i pored inicijative nisu ozbiljnije ugorzili protivnika, ali su u drugom delu utakmice imali više odličnih šansi, od čega su tri iskoristili. 

Prvo je Ibanjes u 57. minutu izjednačio iz slobodnog udarca sa 20 metara, a potom je domaćin u narednih nekoliko minuta imala par dobrih prilika, ali nije imala sreće u završnici.

Savo Pavićević je u 60. minutu pogodio prečku udarcem glavom posle kornera, a potom je Kataji nakon dobre akcije ekipe u 66. obišao golmana Nemanju Stevanovića, ali je loše šutirao.

Zvezda je do preokreta došla u 84. minutu kada je Ibanjes bio siguran izvođač penala, koji je prethodno napravio Marko Ranđelović, kada je u kaznenom prostoru oborio Uga Vijeru.

Konačan rezultat je postavio Kataji dva minuta pre kraja utakmice, kada je udarcem glavom iz peterca savladao Stevanovića. U ulozi asitenta je bio Ibanjes, koji je veoma dobro centrirao sa levog boka.

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ odigrana je pred oko 15.000 gledalaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar