U trendu

Zvezda pobedila Javor i zadržala prvo mesto u Super ligi

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Ivanjici Javor sa 4:2 u 11. kolu i uoči reprezentativne pauze zadržali prvo mesto u Super ligi Srbije.

Golove za Zvezdu postigli su Mičel Donald u 37, Predrag Sikimić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog dela meča, Damjena Le Taleka u 58 i Mihailo Ristić u 95.

Strelci za Javor bili su Miloš Karišik u 45. i Eliomar Silva u 89. minutu.

Iako su fudbaleri Javora dobro parirali Zvezdi u prvom poluvremenu, gosti iz Beograda su u 37. minutu stigli do prednosti, a streac je bio Donald koji je sa 20 metar snažno šutirao i savladao Vladimira Djogatovića.

Javor je uoči poluvremena stigao do izjednačenja posle loše intervencije odbrane crveno-belih.

Karišik je dobro reagovao posle uigrane akcije posle kornera i savladao Filipa Manojlovića, ali je posle manje od 60 sekundi na drugoj strani Sikimić je posle progravanja Gejlora Kange ponovo doveo crveno-bele do prednosti.

Zvezda je u 58. minutu duplirala prednost, a gol je pripisan Le Taleku koji je šutirao sa oko 20 metara, premda je lopta na putu ka golu zakačila Milovana Milovića i prevarila Djogatovića.

Sve do samog finiša utakmice nije bilo uzbudjenja, da bi Eliomar u 89. minutu postigao gol i uneo neizvesnost u finiš utakmice, ali je Ristić posle pet minuta otklonio sve nedoumice novim golom za crveno-bele.

Zvezda posle 11 utakmica zauzima prvo mesto sa 28 bodova, dok je Javor 14. sa devet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar