U trendu

Zvezda počinje takmičenje u Top 16 fazi u Istanbulu protiv Efesa

Takmičenje u Top 16 fazi Evrolige košarkaši Crvene zvezde počeće 30. decembra u Istanbulu protiv Efesa, saopštio je danas beogradski klub.

Zvezda je sinoć u Beogradu izborila plasman u drugu fazu takmičenja u Evroligi, pošto je u poslednjoj utakmici Grupe A pobedila direktnog konkurenta, Bajern iz Minhena, sa 85:76.

Prvu utakmicu u Top 16 fazi crveno-beli će igrati 30. decembra u Istanbulu protiv Efesa, čiji je trener bivši selektor Jugoslavije i Srbije Dušan Ivković.

U drugom kolu crveno-beli će u Beogradu igrati protiv ekipe takodje bivšeg selektora i najuspešnijeg evropskog trenera Željka Obradovića, turskog Fenerbahčea. Taj meč je planiran za 7. januar na pravoslavni Božić, ali je, kako se navodi u saopštenju, Zvezda i pre utakmice s Bajernom poslala dopis Evroligi u kome je zatražila da, ako se plasira u Top 16, utakmica bude pomerena za 8. januar.

Posle toga Zvezda će u trećem kolu 14. januara igrati u Atini protiv Panatinaikosa, koga predvodi selektor Srbije Aleksandar Djordjević, a zatim slede utakmice u Beogradu, 21. januara protiv Unikahe i sedam dana kasnije protiv Lokomotive Kuban.

U šestom kolu 4. februara Zvezda će ponovo igrati u Istanbulu, ali protiv turske Darušafake, a sedam dana kasnije u Beograd će doći zagrebačka Cedevita. Drugi krug počinje 25. februara kada će crveno-beli biti domaćini Efesu, a 3. marta će u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea.

Zvezda će 10. marta ugostiti Panatinaikos, a sedam dana kasnije igraće u Španiji protiv Unikahe. Duel s Lokomotivom na programu je 24. marta u Rusiji, Darušafaka će doći u Beograd 31. marta, a Top 16 fazu Zvezda će završiti u Zagrebu protiv Cedevite 7. aprila.

Zbog zauzetosti Beogradske arene do kraja februara, Zvezda će jedan broj utakmica u Top 16 fazi igrati u hali Pionir.

Klub je naveo u saopštenju da će zbog ogromnog interesovanja navijača pustiti u prodaju odredjeni broj sezonskih ulaznica i da će se s konkretnim podacima povodom toga oglasiti u ponedeljak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.