U trendu

Zvezda predstavila Le Taleka i Babunskog

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas dvojicu novih igrača – Damjana Le Taleka i Davida Babunskog.

I Le Telek i Babunski su sa crveno-belima potpisali ugovore na dve i po godine.

„Ovo je veliki klub, i to sam osetio već po dolasku u Beograd. Mogu da igram na bilo kojoj poziciji, ali trenutno igram ‘šesticu’, defanzivnog veznog. Ako trener od mene bude tražio da igram neku drugu poziciju, moći ću da odgovorim zahtevima. Igrao sam protiv ekipa koje je trenirao Miodrag Božović, tako da mi je poznat, a i (zvezdin igrač Donald) Mičel mi je o njemu govorio samo najbolje“, rekao je Le Telek, 25-godišnji fudbaler sredine terena na promociji na stadionu „Rajko Mitić“.

Francuz, dosadašnji fudbaler ruske Mordovije, u novom klubu će nositi dres sa brojem četiri.

On je do sada igrao za drugi i prvi tim Borusije Dortmund, Nant i Mordoviju, kao i za sve mlade selekcije reprezentacije Francuske.

Makedonac David Babunski naveo je da veruje da će u Zvezdi napredovati.

„Drago mi je da je tako veliki klub kao Crvena zvezda pokazao interes za mene i dao mi šansu za napredak. To je najuspešniji klub na Balkanu. Do sada nisam znao mnogo o fudbalu u Srbiji, ali znam da ovde nastupaju mladi igrači koji su postali prvaci Evrope i prvaci sveta“, rekao je Babunski.

„Čuo sam mnogo toga i o navijačima Zvezde koji su najbolji u Evropi. Gledao sam video klipove na internetu na kojima se vidi kakvu prekrasnu atmosferu prave. Nadam se da će me brzo naučiti šta znači biti ovde. Trudiću se da opravdam poverenje stručnog štaba i daću sve od sebe da donesem Zvezdašima puno radosti i da zajedno slavimo titulu i ulazak u Ligu šampiona“, dodao je on.

Babunski (21) je prošao sve mladje kategorije Barselone, a od 2013. godine igrao je za drugi tim Barselone s kojom je raskinuo ugovor, pa je u Zvezdu prešao kao slobodan igrač.

Za reprezentaciju Makedonije do sada je odigrao šest utakmica.

Sportski direktor Crvene zvezde Blaža Raosavljević rekao je da očekuje da će u redove jesenjeg šampiona Super lige Srbije uskoro stići i novi štoper.

„Što se tiče dolazaka, očekujemo da stigne štoper. Biće i odlazaka, i to ne samo jednog igrača“, naveo je Raosavljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar