U trendu

Zvezda sigurna protiv FMP-a

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u gostima FMP iz Železnika sa 91:83 (23:23, 24:23, 26:12, 18:25) u trećem kolu Grupe A Super lige Srbije.

Ekipa Dejana Radonjića zadržala je maksimalan učinak u prvenstvu Srbije, dok je FMP pretpeo prvi poraz.

Zvezdu su predvodili Tarens Kinsi, Stefan Jović i Vladimir Štimac sa po 12 poena, dok su kapiten Luka Mitrović i Kvinsi Miler postigli po 11.

U ekipi FMP-a najistaknutiji bio je Filip Čović sa „dabl-dabl“ učinkom od 18 poena i 10 asistencija, dok je Ognjen Dobrić postigao 21 poen.

Utakmica u dvorani u Železniku odigrana je pred oko 200 gledalaca. FMP je u prvih 20 minuta igre pružio veoma dobar otpor. Timovi su se u prve dve četvrtine smenjivali u vodjstvu, da bi Zvezda u trećoj deonici stekla dvocifrenu prednost i tako prelomila utakmicu.

FMP je predvodjen Filipom Čovićem i Ognjenom Dobrićem u prvih 20 minuta pružio jak otpor Crvenoj zvezdi, ali su gosti u trećoj deonici pojačali tempo, stekli dvocifrenu prednost za koju ekipa Slobodana Klipe nije imala odgovor, pa je Zvezda rutinski meč privela kraju.

Trener Zvezde Dejan Radonjić i na ovoj utakmici pružio je šansu svim igračima, a jedino Nikola Rebić i Vasilije Micić se nisu upisali u strelce.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.