U trendu

Zvezda u derbiju dočekuje Borac, Partizan u Lučanima

Utakmicama 15. kola Superlige zatvara se prvi od tri kruga Superlige, a ovonedeljni vikend obeležiće duel Crvene zvezde i čačanskog Borca, dva prvoplasirana tima na tabeli.

Ekipa Miodraga Božović nalazi se u sjajnoj seriji od 11 uzastopnih pobeda, koja traje još od avgusta i trijumfa protiv Voždovca, zbog čega ima 11 bodova više od sutrašnjeg provnika i čak 14 od Partizana.

Crveno-beli su u sredu u derbiju nadigrali Vojvodinu (3:0) i uoči utakmice u Beogradu sa Borcem imaju ulogu aposulutnog favorita, posebno jer gosti dolaze bez nekolicine prehlađenih i povređenih igrača.

Za trenera Borca Nenada Lalatović meč ima više od običnog jer je upravo iz redova crveno-belih letos došao u Čačak. Suvišno je reći da je igračku karijeru počeo u Zvezdi i nosio kapitensku traku.

Aktuleni šampion Partizan igra dan kasnije igra u Lučanima protiv Mladosti, pošto je imao obaveze u Ligi Evrope. Crno-beli su, uprkos porazu od Atletik Bilbaa (2:0), pružili jak otpor bez bitnih igrača kao što su Babović, Balažic, Umaru…

Partizan se nalazi pod moranjem kako bi ostao u trci za odbranom titule i smanjio prednost zbog podele bodova pred početak plej-ofa.

Od ostalih mečeva izdvaja se duel na Voždovcu, gde gostuje Vojvodina, kao i meč Radnički Niš – Rad.

Na otvaranju 15. kola Superlige večeras se sastaju Čukarički – Spartak (18 sati), dok su sutra na programu utakmice OFK Beograd – Metalac (15), Radnički Niš – Rad (15), Crvena zvezda – Borac (17), Javor – Jagodina (18), Radnik – Novi Pazar (18). Nedelja: Voždovac – Vojvodina (15), Mladost – Partizan (17).

Tabela: Crvena zvezda 38 bodova, Borac 27, Partizan 24, Javor 23, Čukarički 22, Radnički Niš 22, Vojvodina 20, Novi Pazar 19, Voždovac 17, Mladost 16, Metalac 15, Rad 13, OFK Beograd 12, Radnik 11, Jagodina 10, Spartak 7 (-4).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.