U trendu

Zvezda ubedljiva, OFK sa desetoricom završila meč

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu OFK Beograd sa 4:1 u 16. kolu Super lige Srbije i tako ostvarili 13. uzastopni trijumf u takmičenju.

Dvostruki strelac pred nešto više od 11.000 gledalaca bio je Slavoljub Srnić, a golove za Zvezdu postigli su Vukašin Jovanović i Ugo Vijeira. OFK Beograd je u 28. minutu ostao bez Srđe Kneževića, koji je u 28. minutu prvo grubo srušio Marka Grujića za šta je dobio žuti karton, a onda je opsovao sudiju i odmah zatim dobio i drugi žuti.

Zvezda je u 43. minutu prvi put slomila odbranu gostiju. Bruno Matos prodro po levoj strani, centrirao, a Srnić na drugoj stativi sam glavom savladao Stefana Čupića.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena poništen je gol Srnića zbog ofsajda.

OFK Beograd je najbolju priliku imao u 58. minutu, kada je golman domaćih Damir Kahriman loše ispucao loptu do Darija Damjanovića, koji je šutirao sa 25 metara, ali je golman izbio u korner.

U 61. minutu bilo je 2:0, kada je Jovanović odigrao dupli pas sa Mihailom Ristićem iz šesnaesterca.

Samo tri minuta kasnije bilo je 3:0. Matos ponovo po levoj strani i po zemlji ubacio loptu u šesnaesterac, a Srnić je bio na pravom mestu i sa oko sedam metara ponovo savladao Čupića.

U 80. minutu odbrana OFK Beograda je loše postavila ofsajd zamku, a Luka Jović je ušao u šesnaesterac i ostao sam pred Čupićem koji je krenuo ka njemu, ali umesto da ga savlada, nesebično je dodao Vijeiri, koji je samo prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

OFK Beograd je smanjio u 90. minutu, kada je Marko Simić ostao sam u šesnaestercu i primio pas, a onda lako savladao Kahrimana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.