U trendu

Zvezda ubedljiva protiv Spartaka za 23. uzastopnu pobedu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su 23. put zaredom u Super ligi, pošto su danas bili bolji od Spartaka sa 4:0 u 27. kolu.

Strelci su bili Luis Ibanjes u 45. i 64. iz penala, Mihailo Ristić u 46. i Ugo Vijeira u 57. minutu.

Zvezda je prva na tabeli sa 74 boda, 31 više od drugoplasiranog Borca, a 32 od „večitog“ rivala Partizana. Spartak je na 14. mestu sa 23 boda.

Spartak je bolje počeo utakmicu, koju je na stadionu Rajko Mitić posmatralo oko 12 hiljada gledalaca. Ipak, Slobodan Novaković nije iz izglednih šansi uspeo da savlada Damira Kahrimana. Prvi put je bio neprecizan, a drugi izblokiran.

Crveno-beli do gola nisu imali pravu priliku, a poveli su kada je nakon šuta Vijeire, lopta u ruku pogodila Vladimira Kovačevića. Gosti su burno protestovali, ali je arbitar Nenad Djokić dosudio penal, koji je iskoristio Ibanjes.

Zvezda je agresivno počela drugo poluvreme i brzo povela sa 2:0, kada je Ristić posle dodavanja Aleksandra Kataija jako i precizno šutirao sa 15 metara iskosa levo.

Spartak je tada potpuno pao u igri, što su domaći igrači iskoristili, prvo 19. prvenstvenim golom Vijeire, a potom i novim pogotkom Ibanjesa iz penala, koji je dosudjen posle prekršaja nad portugalskim napadačem.

Crveno-beli su do kraja utakmice rutinski čuvali prednost, a Spartak nijednom ozbiljnije nije ugrozio Kahrimana.

Zvezda će narednu utakmicu igrati u utorak, kada će od 15.00 gostovati Novom Pazaru u zaostaloj utakmici 26. prvenstvenog kola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.