U trendu

Zvezdin apel navijačima: Nemojte u Istanbul

Košarkaški klub Crvena zvezda apelovao je danas na svoje navijače da ne putuju u Istanbul na meč sa Galatasarajem u Evroligi zbog događaja od pre dve godine kada je u tom gradu ubijen Marko Ivković.

„Zbog svega što se događalo u bliskoj prošlosti, napada na naše pristalice u Istanbulu, i na prvom mestu tragičnog ubistva našeg navijača Marka Ivkovića, Crvena zvezda obaveštava svoje simpatizere da i ovoga puta ne organizuje put u Istanbul, kao i da nema u svom posedu nijednu kartu za duel u dvorani „Abdi Ipekči“, navodi se na sajtu crveno-belih.

Iz Zvezde su poručili da klub ne može bezbednosno da pokrije meč sa Galatasarajem i bilo kakav dolazak svojih navijača u Istanbul.

„U vreme velikih tenzija, nakon ranijih dešavanja u Istanbulu prilikom dolaska košarkaša Crvene zvezde, ali i konstantnih provokacija pojedinaca nakon ubistva Marka Ivkovića, koji se deklarišu kao navijači tog turskog kluba, apelujemo na sve koji su imali nameru da putuju u Tursku, da to ne čine“.

Dalje se navodi da su iz Crvene zvezde „spremni smo na odsustvo svojih navijača i vrlo dragocene podrške sa tribina, znajući da se nikome kome je crveno-bela boja pri srcu, neće dogoditi nešto loše“.

Utakmica 2. kola Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se u petak od 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar