U trendu

Zvezdini omladinci: Učimo od starijih i cekamo priliku

Fudbalski klub Crvena zvezda na platnom spisku ima čak 14 stranaca, ali uprkos tome ne mora da brine za budućnost, jer na vrata prvog tima kucaju talentovani klinci koji bi u narednim sezonama trebalo da budu nosioci igre.

Crveno-beli velika očekivanja imaju od svoje dece Dejana Joveljića, Luke llića, Luke Adžića, golmanskog dvojca Filip Manojlović – Aleksandar Stanković, ali i mladih pridošlica iz OFK Beograda i Čukaričkog, Uroša Račića, odnosno Vanje Vučićevića.

Upravo bi Joveljić i Vučićević mogli da budu tandem kao što su nekada bili Marko Pantelić i Nikola Žigić i tako donesu dosta uspeha, ali i klubu veliku finansijsku dobit od kasnijeg transfera.

„Puno učim od Vijeire i kupim njegove driblinge i vrline. Ranije sam gledao Drulića, sviđao mi se njegov udarac glavom, pa Pantelića, Žigića… Prija mi podrška kluba i presrećan sam što sam deo ovog tima. Nadam se da ću za godinu dana biti Zvezdina „devetka“, rekao je Joveljić Tanjugu na pripremama u Termama Čatež.

Njegov „klasić“ 17-godišnji Luka Ilić već drugi put dobija priliku da radi sa prvim timom na pripremama, uz debi protiv Ludogoreca u Razgradu.

„Ostvario mi se dečački san da zaigram u velikom klubu, posebno u Crvenoj zvezdi. Dosta saveta dobijam od starijih, Kataija, Lukovića, Kahrimana… Ekipa je nas mlađe odlično prihvatila“, naveo je daroviti vezista.

„Od pomenutih mlađih snaga jedini je na zvaničnim utakmicama stigao da debituje Uroš Račić, momak koji stilom i stasom podseća na Sergeja Milinković-Savića.

„Velika mi je čast što sam deo ovakvog tima. Pomažu mi puno stariji, a trudim se da dosta nacučim od Donalda i Le Taleka“, ističe Račić.

Crvena zvezda se poslednjih godina vratila svojoj deci i omladinskoj školi, koja je svojevremeno izbacila mnogo asova, a prilog u tome govore unosni transferi Marka Grujića (Liverpul), Vukašina Jovanovića (Zenit) i Luke Jovića (Benfika).

Za evropske uspehe neophodni su kvalitetni stranci, ali pored imperativa rezultata rukovodstvo crveno-belih ne bi smelo da zaboravi kakve bisere ima u svojim redovima.

To nagoveštavaju potezi koji ispravljaju greške iz prošlosti, pa su se na Marakanu, posle igranja u mlađim selekcijama, vratili Slavoljub Srnić, Andrija Luković, Stefan Milošević…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.