U trendu

Amerikanku ubio lav u safari parku

Jedan lav napao je juče i ubio jednu Amerikanku i ranio njenog pratioca koji su se vozili kroz privatni safari park u Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici, saopštili su zvaničnici parka.

Lavica se približila suvozačkoj strani vozila u trenutku dok ju je žena kroz prozor fotografisala, a zatim skočila na nju, rekao je pomoćnik direktora parka, Skot Simpson.

„Prozore vozila su sasvim otvorili što je potpuno suprotno uputstvu. Lavica je ugrizla ženu kroz prozor. Vozač je zatim pokušao da udari lavicu i ona ga je ogrebla“, rekao je Simpson.

Osoblje parka žurno je oteralo lavicu od automobila i brzo je stigla hitna pomoć, ali je žena već umrla, rekao je Simpson, dodajući da je o nesreći obaveštena Ambasada SAD.

Safari park popularno je odredište turista koji mogu sopstvenim vozilima da prođu velikim površinama prirode kojima slobodno tumaraju lavovi. Posetiocima se na ulazu u park dele leci sa upozorenjem da ne otvaraju prozore vozila, a na to ih i u samom parku upozoravaju natpisi na velikim tablama.

Početkom godine australijskog turistu ujeo je lav dok je vozio kroz safari park sa otvorenim prozorima, dok je aprila jednog tinejdžera napao gepard kada se biciklom vozio kroz park.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.