U trendu

Adidas planira automatizovanu fabriku obuće u Nemačkoj

Adidas planira da otvori sledeće godine u Nemačkoj prvu potpuno automatizovanu fabriku obuće, što je deo strategije približavanja proizvodnje klijentima u bogatim zemljama.

Taj nemački proizvođač sportske opreme sklopio je sporazum sa Mancom, firmom specijalizovanom za industrijski inženjering, da bi dizajnirao i proizvodio delove za obuću po meri u fabrici novog tipa, pod nazivom Spidfektori, objavio je Manc, a preneo Rojters.

Adidasova prva Spidfektori trebalo bi da bude otvorena 2016. godine u opštini Ansbah, u nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj.

Adidas sada želi da ubrza rokove isporuke proizvoda i smanji transportne troškove, iako su se on i njegov američki konkurent Najki decenijama opredeljivali za obavljanje proizvodnje u zemljama sa malim troškovima u Aziji.

Pribegavanje tehnologijama kojima se skraćuju procesi spajanja delova, neophodni u proizvodnji obuće, predstavlja glavni element tih poteza.

Projekat nove fabrike treba da omogući Adidasu da smanji zaostatak za Najkijem, najvećim svetskim proizvođačem sportske opreme koji je povećao poslednjih godina lansiranja inovativnih proizvoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.