U trendu

Audi nudi proveru na internetu koji automobili imaju sporni softver

Folksvagenova kompanija Audi saopštila je danas da kupci njenih vozila u Nemačkoj mogu na internet sajtu proveriti da li njihovi automobili imaju sporan softver koji omogućava varanje na testovima izduvnih gasova.

Audi je naveo da kupci iz Nemačke mogu uneti serijski broj automobila na sajtu www.audi.de da bi videli da li njihovo vozilo ima sporni problem. Audi je naveo da će ova mogućnost u narednim nedeljama biti dostupna kupcima širom sveta.

Audi je naveo da kupci mogu otići kod prodavaca Audijevih vozila da provere svoja vozila, a da će popravka biti predstavljena vlastima u oktobru.

U Folksvagenov skandal s izduvnim gasova uključeno je oko 2,1 miliona Audijevih vozila s TDI 1,6 i 2,0 motorima s oznakom EA 189.

Skandal s merenjem izduvnih gasova trese Folksvagen pošto su američke vlasti ustanovile da skoro 500.000 dizel automobila te kompanije ima softver koji omogućava varanje na testovima izduvnih gasova. Folksvagen je potom priznao da 11 milona njegovih dizel automobila širom sveta ima taj program.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.