U trendu

Belgrade plaza na Karaburmi do maja 2017. godine

Gradilište tržnog centra „Belgrade Plaza“ u Višnjičkoj ulici u Beogradu, čija je vrednost oko 80 miliona evra, obišli su danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor izraelske kompanije „Plaza Centers Srbija“ Rabia Šihab.

Gradonačelnik Beograda Sinša Mali rekao je da će „Belgrade plaza“ biti jedan od tri najveća tržna centra u Beogradu, koji će zaposliti 1.500 ljudi.

„Ovaj projekat potpuno menja izgled ovog dela Beograda, opštine Palilula, jer umesto jedne napuštene i stare fabrike do kraja maja 2017. godine imaćemo prelep tržni centar“, kazao je on ocenivši da je „dobro“ to što je izraelski investitor osigurao kuće u neposrednoj blizini gradilišta.

Mali je najavio da će nov tržni centar i izgradnja stambeno-rekreativnog centra na Adi Huji, predvidjena Planom detaljan regulacije tog dela opštine Palilula, koji je Skupština Beograda usvojila prethodne godine, učiniti Beograda „mnogo atraktivnijim“.

Šihab je rekao da je „ovo trenutno najveće gradilište maloprodajnog prostora u Srbiji“, koje se prostire na 61.000 kvadrata od kojih će 32.300 kvadrata biti prodajni prostor raspodredjen na tri nivoa sa pogledom na Dunav.

„Obavezali smo se da ćemo dovesti nove medjunarodne kompanije koje će ući na tržište Srbije i pronaći svoje mesto na njemu, jer prošle godine smo dobili gradjevinsku dozvolu za izgradnju ‘Belgrade Plaza’ zahvaljujući politici otvorenih vrata grada Beograda“, kazao je on.

Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi ocenio je da su Srbija i njena prestonica „posebno interesantni za izraelske investitore“.

Parcela na kojoj se gradi tržni centar nalazi se na mestu nekadašnje fabrike „Sport star“ u Višnjičkoj ulici 84 na Karaburmi. Izgradnja „Belgrade plaza“ počela je u julu prošle godine, a završetak radova očekuje se početkom 2017. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar