U trendu

Bivši šef Koka-Kole ulaže 25 miliona dolara u Irsku

Bivši izvršni direktor Koka-Kole Nevil Isdel, koji je pre dve godine kupio tržni centar ĆQ u Dablinu za 10 miliona evra, planira da u njega uloži još 12 miliona evra u cilju privlačanja posetilaca i to je jedna od najvećih investicija u privatnom sektoru u turističkoj industriji Irske.

Isdel (72), rođen u Severnoj Irskoj, uvećaće tako svoja ulaganja u Irsku na 22 miliona evra (25 miliona dolara), prenosi „Blumberg“.

„Kada sam kupio ĆQ, ljudi su ga zvali “mrtvačnica’, rekao je Isdel, koji je odstupio sa funkcije direktora Koka-Kole 2008. Skladište iz 19-og veka za smeštaj duvana i vina pretovreno je u tržni centar 2007, a ubrzo potom irska ekonomija je posrnula a sa njom i domaća potrošnja.

Isdel je oživeo ĆQ otvorivši moderne kafiće u okviru tržnog centra, u koji se uselila i kompanija Dogpeč labs, koja je nedavno uspostavila saradnju sa Guglom.

Cilj Isdela je da pomoću projekta „Epik Ajrlend“, u koji će uložiti 12 miliona evra, privuče 400.000 posetilaca u roku od godinu dana od otvaranja atrakcije koje je predviđeno za maj 2016.

„Epik Ajrlend“ prikazivaće put irske nacije od davnina pomoću moderne tehnologije i kroz 21 galeriju u kojima će biti prikazane prošlost, sadašnjost i budućnost Irske. Karta za atrakciju koštaće između 10 i 15 evra.

Popunjenost tržnog centra ĆQ trenutno iznosio oko 60 odsto u odnosu na svega 25 odsto iz vremena kada ga je Isdel preuzeo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.