U trendu

Burger king nudi primirje Mekdonaldsu

Kada je Organizacija ujedinjenih nacija (UN) ustanovila Međunarodni dan mira, verovatno nije ovo imala na umu: Burger king je zatražio od „Mekdonaldsa“ da udruže snage i lansiraju hamburger „mekvuper“.

Ovom reklamom objavljenom u Njujork tajmsu i Čikago tribjunu Burger king je pozvao je svog najvećeg konkurenta da spoje svoje najpoznatije hamburgere, „big mek“ i „vuper“ i kreiraju „hibrid“.

„Mekvuper“ bi 21. septembra, koji je UN 1981. ustanovio kao Međunarodni dan mira, nenasilja i obustave vatre, bio prodavan na novoj lokaciji u Atlanti, središnjoj tački između sedišta dva najpoznatija američka lanca restorana brze hrane, prenosi agencija AP.

U komentaru objavljenom na svom fejsbuk nalogu, izvršni direktor „Mekdonaldsa“ Stiv Isterbruk napisao je da je predlog inspirativan, ali i iskoristio priliku da „bocne“ konkurentsku kompaniju.

„Hajde da priznamo da između nas postoji prijateljska poslovna konkurentnost, a ne sukobi i bol koji se povezuju sa pravim ratovima. Idući put, biće dovoljan običan telefonski poziv da se dogovorimo“, rekao je Isterbruk.

Predložena verzija spajanja „big meka“ i „vupera“ uključivala bi elemente iz oba hamburgera, a Burger king je poručio da je otvoren za predloge.

Sedište Burger kinga je u Majamiju, a „Mekdonaldsa“ u Oak bruku u Ilinoisu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.